mondo.rs

Dani Olmo pozvao Nemce da sruše REKORD Dinama!

Autor:

A u Zagrebu zvone telefoni...

Dani Olmo pozvao Nemce da sruše REKORD Dinama! Foto: Tanjug/Gabriele Menis/ANSA via AP

Hrvatska se nije proslavila, ali u Dinamu "trljaju" ruke posle EP za mlade!

Razlog su sjajne partije njihove "zlatne koke" Danija Olma (21) koji je turnir počeo na klupi, a potom se pokazao kao jedan od najvažnijih fudbalera selekcije Španije - postigao je tri gola, uključujući i pogodak u finalu, uz jednu asistenciju.

Ako je postojala dilema da li Olmo može da igra na vrhunskom nivou, sada je više nema, a u Zagrebu su postupili dobro što ga nisu prodali pred EURO19.

Stoga će ovih dana "zvoniti" telefon na "Maksimiru" pošto je dugačka kolona zainteresovanih timova za talentovanog španskog vezistu, a i sam fudbaler je nagovestio da je i njegova ideja da ovog leta promeni sredinu.

"Vreme je za sledeći korak. Bundes liga je sjajna liga, sviđa mi se jako.. Videćemo što budućnost nosi, ali prvo odmor", kazao je Dani Olmo posle finala.


Prethodno se spominjalo interesovanje Bajera iz Leverkuzena, koji sklapa veoma zanimljivu ekipu, a mediji u Hrvatskoj veruju da ako Olmo napusti Dinamo - to će sigurno biti rekord Hrvatske nogometne lige.

Za sada ga "drži" Marko Pjaca koji je u sezoni 2016/17 iz Dinama prešao u Juventus za 24 miliona evra, a videćemo da li će Olmo nadmašiti tu sumu i za koliko.

Od dolaska iz La Masije, odigrao je 102 meča za Dinamo i zabeležio 26 golova i 21 asistenciju.

Povezano

Sve vesti