Nikola Janković

Sve u 16 sa Đurđevićem: Za Grofa kažu da je dobar čovek

Moram da priznam da me je iznenadio njegov odgovor, u situaciji u kojoj češće čujete pristojno: "Hvala, ali ipak ne" ili recimo: "U redu, ali ako bismo mogli da..."

Sve u 16 sa Đurđevićem: Za Grofa kažu da je dobar čovek Foto: MONDO

Sve u 16 ne postoji dugo, ali nije bilo potrebno da prođe mnogo dok nisam naučio da postoje gosti koji će rado prihvatiti poziv, koji će saslušati i potom navesti pristojan razlog zbog kog trenutno ne žele ili nisu u mogućnosti da dođu, koji će načelno pristati i onda zaboraviti da se jave i, na kraju, one koji uopšte neće odgovoriti.

Nije svako pitanje u srpskom fudbalu prijatno, to je bar lako zaključiti.

Sa Urošem Đurđevićem, recimo, bilo je bitno drugačije u pripremi ove epizode podkasta. On nije imao dilemu da li želi da dođe i nakon što sam mu ispričao da mi je ideja da mu postavim i poneko neprijatno pitanje, ukoliko oseća da ima šta da kaže na tu temu.

Moram da priznam da me je iznenadio njegov odgovor, u situaciji u kojoj češće čujete pristojno: "Hvala, ali ipak ne" ili recimo: "U redu, ali ako bismo mogli da..."

SVE U 16 SA NOVAKOVIĆEM: ODLAZE "ČISTOG OBRAZA", 0:5 i 1:10 OSTAJU...

Napisao je da je otvoren za sva moja pitanja, ali da ne treba tražiti senzaciju gde je nema i da ne bi voleo da bilo koja njegova rečenica izazove "zlu krv" među navijačima, jer se uvek trudio da bude korektan prema sportskim rivalima.

Nije postojala reč koja nije bila na mestu u toj poruci, kao ni tokom snimanja Sve u 16 razgovora sa fudbalerom Sportinga, koji je učio fudbal u Crvenoj zvezdi, a pokazao da je mnogo naučio u dresu Partizana.

Jedino što je nedostajalo bilo je još reči, što je Uroš pošteno i priznao kada sam ga pitao šta bi njegova supruga Miljana, da može, prvo promenila kod njega...

Ipak, dosta toga rečeno je za relativno malo vremena, koje je Uroš iskoristio da iskreno i otvoreno odgovori na pitanja o tome kako je napustio iz Ljutice Bogdana, da li je prerano otišao u inostranstvo, da li je zaslužio podrugljive komentare Grofa Božovića, da li je bilo koga trebalo da uvredi to što je nosio crno-belo, zbog čega ni 35 golova u sezoni nije bilo dovoljno da dobije priliku u reprezentaciji, da li je na "Rajku" odlučio prvenstvo 2016/17 rukom ili glavom, šta mu je Đokić rekao dok ga je isključivao zbog simuliranja i da li bi, jednog dana, postao i fudbaler prvog tima Crvene zvezde.

Meni je ostalo samo da se zahvalim i poželim mu da sledeći put bude gost Mondo redakcije kao fudbaler koji nastupa u La Ligi.

Poslušajte......ili pogledajte 22. razgovor u srcu šesnaesterca sa igračem koji kao svoju najbolju osobinu navodi srce u šesnaestercu.

Izvor: YouTube/MONDO portalZapratite #Sveu16 podcast na YouTube ili SoundCloud kanalu, tamo vas čekaju stare epizode i novi gosti.

Povezano

Sve vesti