MONDO/Agencije

Facebooku frka od sarina, evakuisao četiri zgrade

Kompanija Facebook, globalno strašilo u pitanju ugrožavanja privatnosti, evakuisala je u ponedeljak zaposlene iz četiri svoje zgrade zbog sumnje da bi mogli biti izloženi trovanju bojnim otrovom.

1
A- A A+
muzej srpskog lekarskog društva otrov otrovi hemija lek lekovi medicina farmacija farmako Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

U Facebooku su se uplašili da je dvoje njihovih kolega bilo izloženo nervnom gasu sarinu koji je bio upakovan u poštanskoj pošiljci adresiranoj na sedište kompanije u Silicijumskoj dolini.

Džon Džonson, predstavnik vatrogasnih službi iz kaliforniijskog grada Menlo Park, gde se nalazi sedište ovog društvenog medija, rekao je da zaposleni koji su bili izloženi sumnjivom paketu za sada ne pokazuju nikakve simptome, preneo je Rojters.

Rusi predali dokaz: Novičok američki patent

Prema njegovim rečima, kompanija svakodnevno testira svu poštu zbog mogućeg prisustva neželjenih materija, a nakon što je otkriveno da je jedna pošiljka sumnjiva, pokrenuta je standardna procedura.

Izvor: Youtube/CBS Chicago

Portparol kompanije Entoni Harison rekao je da su po otkrivanju sumnjive pošiljke evakuisane četiri zgrade Facebooka, kao i da policija trenutno sprovodi istragu.

Za sada su, kako je dodao, tri od četiri evakuisane zgrade detaljno pretražene i dato je zeleno svetlo da se u njih vrate zaposleni.

Dugotrajna izloženost moćnom bojnom otrovu sarinu, koji se koristi i kao hemijsko oružje, može biti fatalna.

Ban: Upotrebljen sarin, to je ratni zločin!

Povezano

Sve vesti