mondo.rs

Raspršen san jednog dečaka: POVREDA je bila jača

Autor:

Mladi Italijan, Dario Skuderi, ne može da nastavi da igra profesionalno fudbal.

Raspršen san jednog dečaka: POVREDA je bila jača Foto: Johannes Simon/Bongarts/Getty Images

Braneći boje Borusije iz Dortmunda protiv Legije iz Varšave u Ligi šampiona, Dario Skuderi je pre tri godine doživeo stravičan prelom noge.

Evo zašto je Borusija veća i od NAJVEĆIH klubova

Još sa terena je prebačen na operacioni sto i svima je bilo jasno da karijera tada 18-godišnjem talentovanom Italijanu visi o koncu. Nit nije izdržala…

Posle devet operacija i čak 700 dana van terena, Skuderi je prošle godine zaigrao fudbal. Ali… Reči profesora medicine Mihaela Strobela su se obistinile: "Skuderi je doživeo najgoru povredu, ne možete ni da zamislite kakvu. Skoro sve je slomljeno: ligamenti, svi mišići i tetive".


San jednog dečaka se raspršio već u 21. godini. Doneo je tešku odluku i igračkoj karijeri rekao "zbogom". Ipak, ostaće u fudbalu i dobiti novu ulogu u Borusiji.

"Morao sam da odlučim, a to nije bila nimalo lagana odluka. Želeo sam da igram fudbal, to je bio moj san i dao sam sve od sebe da ga ostvarim. Borio sam se, imao sam ponude da nastavim. Ali... Borusija Dortmund je moja porodica i radujem se što ću raditi nešto novo", rekao je Skuderi.

"Milioneri" su tokom dugog procesa oporavka plaćali sve troškove vezane za Skuderijevo obrazovanje u školi za sportski menadžment. Sada mu spremaju i novu ulogu.


Povezano

Sve vesti