Mladen Šolak

Rađen opet crveno-beli: Želeo sam ovakav kraj (FOTO)

Autor:

Trofejni vaterpolista ponovo stigao u Zvezdu. Zajedno sa Igorom Milanovićem, i on je predstavljen na "Marakani" ovog utorka.

Rađen opet crveno-beli: Želeo sam ovakav kraj (FOTO) Foto: MONDO/Mladen Šolak

Zajedno sa Igorom Milanovićem, čuvenim vaterpolistom i trenerom, Crvena zvezda u utorak je predstavila i veliko igračko pojačanje.

Posle uspešne sezone u ruskom klubu Dinamo Moskva, bivši reprezentativac Srbije Nikola Rađen (34) vratio se u Zvezdu, u kojoj je od 2012. do 2014. godine ostavio dubok trag.

"Intimno sam priželjkivao da završim karijeru u Zvezdi, pa je i usledila saradnja sa klubom koji volim i za koji navijam", rekao je Rađen na konferenciji za novinare medija centru Sportskog društva Crvena zvezda, okružen mladim vaterpolstima.

/Rađen opet crveno-beli: Želeo sam ovakav kraj!/

Ovog puta, on je došao u klub i kao igrač i kao direktor WIND Sporta, mladog vaterpolo kluba iz Pančeva, u kojem je prošle sezone sarađivao sa Milanovićem, sportskim direktorom.

"U skladu s tim, osmislili smo da ovo ne bude klasična konferencija, već smo hteli da ovde budu i budući šampioni. Što se tiče saradnje Zvezde i WIND-a, mi smo pre osam meseci pokrenuli novi vaterpolo klub uz podršku svih struktura u Pančevu, gde imamo odlične uslove".

"Igor i ja smo to počeli preko kampa, njemu se svidela ta ideja i sasvim je bilo prirodno da usledi ovakav tip saradnje, kakav će i biti. Jedva čekam da počnu utakmice sa Zvezdom, jedva čekam da opet vidim publiku na tribinama, naše navijače, koji su bitan faktor, a drago mi je što saradnja WIND sporta i u Zvezdi može da se nastavi. Vidite da su nam i klupske boje iste", dodao je Rađen.

Tokom prošlog boravka u Zvezdi, Rađen je sa nizom sjajnih vaterpolista (Prlainović, Pijetlović, Ranđelović, Šefik, Vapenski...) osvojio titulu prvaka Evrope. Pre toga je 2011. isti podvig napravio i sa Partizanom - pod vođstvom Igora Milanovića, svog novog trenera.

"Tada su se poklopile neke stvari, pa smo posle Olimpijskih igara 2012. došli u Zvezdu. Tržište je bilo takvo, došla su tri-četiri reprezentativca i bila je to jako lepa stvar za budućnost srpskog vaterpola. Nije to bio projekat, već sticaj dobrih okolnosti", rekao je Rađen, lider novog tima Zvezde, koja pregovara sa još potencijalnih pojačanja za takmičarsku 2019/20.

Povezano

Sve vesti