mondo.rs

Veliki dan za domaći vaterpolo: Predstavljen i Vujas!

Autor:

Trofejni srpski stručnjak došao u novi klub - Novi Beograd 11. april. Objasnio zašto nije za regionalnu ligu u uslovima u kojima igraju naši timovi.

Veliki dan za domaći vaterpolo: Predstavljen i Vujas! Foto: MN Press

Na dan kada je Igor Milanović zvanično postao trener Zvezde, a Nikola Rađen novi igrač crveno-belih, potvrđen je povratak još jednog velikog imena u domaći vaterpolo.

Vladimir Vujasinović, legenda našeg sporta i bivši šef struke Partizana i Pro Reka, postao je trener Vaterpolo kluba "Novi Beograd 11. april".

Jedan od najvećih igrača svih vremena rekao je na promociji zašto je prihvatio ovaj poziv.

"Izuzetan rad sa mlađim kategorijama, izuzetna posvećenost trenera tim klincima, smernica koju je klub napravio i mnogo pre nego što sam došao na bazen, a to je da pre svega svojim radom i internim trudom dođemo i do nekih većih visina", izjavio je on.

VK Novi Beograd 11. april postao je prvoligaš ove godine, a kao klub podržava ideju Vaterpolo saveza Srbije da se ojača srpska liga.

"Pre svega želim da se zahvalim momcima koji sede ovde na poverenju koje su nam svima ukazali, jer verujte mi, nije lako ući u Prvu ligu i dovesti igrače ovakvog kalibra kao što su oni", dodao je Vujasinović u društvu svojih novih izabranika.

Novi "Vujasovi" igrači su Marko Manojlović, Alen Osmanović, Petar Tomić, Đorđe Filipović, Mateja Asanović, Nikola Nikolov, kao i golman reprezentacije Dimitrije Rističević.

Kada je u pitanju regionalna liga, Vujasinović nije njen veliki zagovornik. Bar ne u uslovima u kojima igra većina srpskih klubova.

"Trenutno u ovom stanju nisam više neki veliki ljubitelj Jadranske lige. Jesam ako mogu da igram Jadransku ligu kao što je igraju Jadran iz Herceg Novog ili Jug iz Dubrovnika. To jest, da putujem avionom, da stignem dan ranije, da odigram utakmicu, da se vratim dan kasnije i da ne uništavam igrače. Onda, da. A, da idemo tamo autobusom pravo na utakmicu, izmučimo igrače, izgubimo 15 razlike i vratimo se nazad, kako sada uglavnom prolaze naši klubovi... E, za to nisam!", naglasio je Vujasinović.

Dimitrije Rističević vaterpolo Foto: MN Press Dimitrije Rističević, bivši golman Partizana

Predstavljanju je prrisustvovao i sportski direktor Đorđe Pejčić, koji veruje da će srpski vaterpolo u budućnosti imati kvalitetnu i konkurentnu ligu.

"Verujem da će se najkvalitetnije utakmice igrati upravo u Srbiji i da učešće naših klubova u Jadranskoj ligi neće biti jedino mesto gde se vaterpolo igra na najvišem nivou. Jačanjem srpske lige ponovo dajemo prednost srpskom vaterpolu, srpskim klubovima i srpskim igračima", naglasio je on u najvećem danu mladog beogradskog vaterpolo kluba.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti