mondo.rs

Leto u biblioteci: Besplatne radionice za decu i mlade!

Autor:

Od 8. do 19. jula u biblioteci "Laza Kostić" na Banovom brdu u Beogradu održaće se dve besplatne radionice za decu i mlade.

Leto u biblioteci: Besplatne radionice za decu i mlade! Foto: Guliver/Getty images, Wavebreakmedia

Prva petodnevna radionica "Čarolija čitanja" je škola kreativnog pisanja i čitanja namenjena mladima od 14 do 18 godina.

Tokom 15 sati programa srednjoškolci će osim druženja sa mladima sličnih interesovanja moći da vežbaju kreativno pisanje, razgovor, javni nastup, aktivno slušanje i čitanje u najširem smislu - od školskih lektira do literature koja je zanimljiva njihovoj populaciji, preko informisanja i interenta.

Radionica "Čarolija čitanja" održava se od 2011. i do sada je na jednodnevnim i višednevnim druženjima učestvovalo oko 700 učesnika iz Beograda i Srbije.

Sadržaj radionica se prilagođava uzrastu i sklonostima samih učesnika grupe, ali koncept je uvek isti: čitanje, pisanje, razgovor i slušanje. Autor i voditelj radionica je Milica Jovanović.

Radionica se održava od 8. do 12. jula od 11 do 14 sati svakog dana.

Radionica "Kako? Lako! Asertivno!" namenjena je osnovcima koji su sedmi i osmi razred, kao i srednjoškolcima.

Oni će tokom pet dana vežbati asertivne veštine koje mogu da im pomognu u komunikaciji sa vršnjacima, roditeljima i nastavnicima.

Učesnici će se upoznati sa asertivnim pravima, asertivnim odgovorima na manipulaciju, kritiku i pohvalu, kao i konstruktivno, a ne destruktivno rešavanje sukoba.

Autor i voditelj radionica je Verica Gutalj Živković, pisholog i trener asertivne komunikacije. Ova i slične radionice održavaju se poslednjih deset godina za vreme letnjeg i zimskog raspusta u biblioteci.

Radionica se održava od 15. do 19. jula od 11 do 14 sati.

Organizatori radionica su udruženje Prijatelji dece Čukarice uz podršku Kancelarije za mlade opštine Čukarica i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.

Materijal i osveženje za učesnike su obezbeđeni.

Prijavu je potrebno poslati na pdcukarica@gmail.com (ime i prezime učesnika, razred i kontakt telefon) ili telefonom na 063/8422 -174.

Povezano

Sve vesti