mondo.rs

"ŠTEDE klimu zbog goriva! To je skandal, KAŽNJAVAMO!"

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tvrdi da je u toku provera klima u vozilima javnog prevoza. "Ako klime ne budu radile do 9. jula, biće smenjivanja!", poručuje Vesić.

"ŠTEDE klimu zbog goriva! To je skandal, KAŽNJAVAMO!" Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Korisnici javnog gradskog prevoza u Beogradu žalili su se prethodnih dana i nedelja da klime u vozilima koji saobraćaju u okviru sistema Gradskog saobraćajnog preduzeća ne funkcionišu.

Drugim rečima, u autobusima je bilo KUVANJE.

MONDO je pitao nadležne u GSP u čemu je problem, pa smo dobili odgovor koji možete da pročitate OVDE.

U međuvremenu, gradski oci naložili su da počne inspekcija vozila javnog prevoza kako bi se utvrdilo da li klime rade i ako ne rade zašto ne rade.

Gostujući na televiziji Hepi, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da je već dva dana u toku provera klima u vozilima javnog prevoza i da je dao nalog da komunalna policija i saobraćajna inspekcija svakodnevno proveravaju klimu.

On kaže da do sada niko nije kontrolisao privatne prevoznike, ističući da oni u autobusima moraju da imaju WiFi, klimu, da budu čisti i vozači da imaju uniformu

"Desilo se da pojedini privatni autobusi isključuju klimu da bi štedili na gorivu, što je zaista skandal. Juče smo uhvatili jednog privatnika koji je namerno pokvario klimu. Zato ih dva dana već kažnjavamo", rekao je Vesić.

Navodeći da GSP ima 568 autobusa, Vesić je istakao da su i oni juče kažnjavani.

"Dobili su rok da do 9. jula da u svih 434 vozila u kojima postoji klima da klima i radi. Ako se to ne desi do 9. jula biće smenjivani. Od prvog novembra ne sme da postoji ni jedan autobus koji nema klimu i grejanje", istakao je Vesić. 

Rekao je i da će za godinu dana biti nabavljeno 344 autobusa, što će, naglasio je, biti najveća pojedinačna nabavka u gradskom saobraćajnom preduzeću.

Povezano

Sve vesti