mondo.rs

Savo veruje Tumbi: ODLIČNO rešenje u PRAVOM momentu

Autor:

Izbor Ljubiše Tumbakovića za novog selektora "orlova" prokomentarisao je i trener Partizana Savo Milošević

Savo veruje Tumbi: ODLIČNO rešenje u PRAVOM momentu Foto: MN Press

Trener Partizana Savo Milošević prokomentarisao je i izbor novog selektora reprezentacije Srbije – Ljubiše Tumbakovića.

Njih dvojica poznaju se dugo godina, a saradnja je počela još u Partizanu početkom devedesetih, kada je Milošević započinjao igračku, a Tumbaković trenersku karijeri

"Ja sam prezadovoljan, mislim da je on odlično rešenje u ovom momentu", prokomentarisao je strateg "parnog valjka".

Milošević je objasnio i zbog čega.

"Ne kažem da je bio jedino idealno, ali s obzirom na situaciju i na dešavanja u Crnoj Gori, neke stvari se događaju sa razlogom i nešto je htelo da se tako sve složi. Možda sam previše subjektivan, jer mu ja i moja generacija puno dugujemo zbog svega što je uradio za nas, opet mislim da je on dobro rešenje. Dobro je takođe i što je bio selektor Crne Gore i što je imao to iskustvo, jer nije isti posao trenera i selektora", rekao je Milošević.

On smatra da je Tumbaković u pravom momentu seo na klupu "orlova".

"Verujem u Tumbakovića i mislim da je došao u pravi trenutak kako bi našu reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo. Mislim da ima taman vremena za to jer on ima taj kapacitet i kvalitet da sredi nered u A timu. Sa njima je malo teže jer su oni već napravljeni igrači i imaju veliko iskustvo. Ali, ono što bih takođe naglasio kao krucijalno kod njih jeste da su oni postali veliki igrači ne zahvaljujući sistemu, već uprkos njemu. Mislim da imamo kvalitet i dobru selekciju da napravimo uspeh i plasiramo se na EP", podvukao je Milošević. 

Izvor: MONDO/J. Terzić


Povezano

Sve vesti