MONDO/Beta

Tucak odabrao ekipu za ODBRANU trona i olimpijsku vizu

Autor:

Hrvati na Svetskom prvenstvu brane zlato, ali se nadaju i olimpijskoj vizi. Ovo je Tucakovih 13 "barakuda".

Tucak odabrao ekipu za ODBRANU trona i olimpijsku vizu Foto: MN Press

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak objavio je spisak od 13 igrača koji će na Svetskom prvenstvu pokušati da odbrane titulu svetskih prvaka i izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

 Na spisku su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Hrvoje Benić, Marko Macan, Luka Lončar, Josip Vrlić, Loren Fatović, Maro Joković, Havijer Garsija, Ante Vukičević, Lovre Miloš i Anđelo Šetka.

"Imamo još jednu dilemu, odnosno mali problem vezan za Marka Macana koji je slomio šaku pre par nedelja i biće inicijalno među 13 igrača, ali imamo pravo, s obzirom na medicinsku dokumentaciju, da napravimo promenu pre početka", rekao je Tucak, prenosi Hina.

Kako je dodao, 14 igrač koji će putovati s timom je Ivan Buljubašić.

"Želim da zahvalim tom divnom momku i vrhunskom profesionalcu koji je obeležio poslednjih 10 godina hrvatskog vaterpola, a nije mu bilo teško otputovati i videti kakva će biti situacija. To je dokaz kohezije u reprezentaciji jer nije lako primiti takvu odluku", kazao je Tucak.

Selektor Hrvatske je naveo da su ambicije na SP velike jer, uz želju da se obrani titula, važno je i izboriti vizu za Tokio 2020. 

Kapetan Hrvatske Andro Bušlje, osvrnuo se na utakmicu u finalu Svetske lige u Beogradu protiv Srbije, kazavši da će njegova ekipa svoju šansu za odlazak na OI osigurati u Koreji.

"Na Svetskom se dele dva mesta za Tokio, pa je prioritet ulazak u finale. Siguran sam da možemo i da imamo kvalitet. Nadam se da ćemo se vratiti s dobrim rezultatima", kazao je Bušlje.

Hrvatska će na SP u Južnoj Koreji, koje je na programu od 14. do 27. jula, igrati u grupi sa Australijom, SAD i Kazahstanom.

Povezano

Sve vesti