MONDO/Tanjug

Ako ste odabrali da baš danas putujete...

Autor:

… imali ste sreće!

0
A- A A+

autoput, vožnja, saobraćaj, put, putovanje, putevi Foto: MONDO/Predrag Vujić

U Srbiji je saobraćaj van gradova i naseljenih mesta umerenog intenziteta i na glavnim putnim pravcima odvija se bez zastoja, saopštio je AMSS.

Vremenske prilike dobre su za vožnju s maksimalnom temperaturom od oko 30 stepeni. Uz to je suvo u celoj zemlji, što će doprineti dobroj prohodnosti puteva i rasterećenoj vožnji.

Ipak, treba obratiti pažnju na deonicama gde su prisutni putari.

Na autoputu E-75 radi se na nekoliko deonica.

Kod petlje Velika Plana, u smeru ka Nišu, izvode se radovi na postavljanju portala za izmenljivu saobraćajnu signalizaciju. Radovi će trajati do 12 časova. U toku izvođenja, za saobraćaj će biti zatvorene zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Između petlji Mali Požarevac i Vrčin, u smeru ka Beogradu, do 19 časova, radi se na sanaciji oštećenog kolovoza. Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Nema dužih zadržavanja vozila na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Međutim, teretnjaci čekaju više sati za izlazu iz zemlje. Na Horgošu i Šidu zadržavanje je 360 minuta, Kelebiji 180 minuta, Batrovcima 240 minuta, a na Sremskoj Rači 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti