mondo.rs,Beta

Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsedniku Donaldu Trampu Dan nezavisnosti SAD i poručio da odnos dve zemlje treba vratiti na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu.

62
A- A A+

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Aleksandar Vučić

  "Uveren sam da i sada imamo priliku da odnose naših dveju zemalja, kroz razvoj političkog dijaloga i jačanje ekonomske i svake druge saradnje, vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu", naveo je Vučić u čestitki.

On se nada da je želja za jačim i bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana i da će se u budućnosti više podsećati na ono što  povezuje Srbiju i SAD, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić se zahvalio na podršci koju Amerika pruža Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje "Srbija čini da promoviše politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i nalaženju kompromisnog rešenja u okviru dijaloga sa Prištinom".

Vučić čestitao Trampu rođendan: Evo šta je napisao

Svakog četvrtog jula građani SAD slave univerzalne vrednosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 243 godine.

"One su, kako ste Vi rekli, ključne vrednosti koje čine američku naciju i čija snaga inspiriše i daje nadu, ali isto tako su važne i za sve one koji teže slobodi, jednakosti i prosperitetu", ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao da su dve zemlje u prethodnom periodu obeležili važne jubileje iz zajedničke istorije i tom se prilikom podsetile svetlih primera njihovog savezništva u velikim istorijskim trenucima.

U smiraj Prvog svetskog rata, podsetio je Vučić, američki predsednik Vudro Vilson je rekao da su "načela za koja se Srbija viteški borila i zbog kojih je propatila u tom ratu, identična onima za koja se zalažu SAD".

Novi poziv Trampu da dođe u Srbiju

"Uz nadu da ćete nas uskoro posetiti, kao i srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja", navedeno je u čestitki Vučića upućenoj Trampu.

Povezano

Sve vesti