mondo.rs

Čudo u Hramu Svete Petke na Ovčanskom putu

Autor:

Na Vidovdan u Hramu Svete Petke na Ovčanskom putu desilo se čudo, pišu danas beogradski mediji.

30
A- A A+
vernik  vernici crkva ikona spc Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Naime, ikona Svete Petke je mirotočila, javlja Borca.info.

"Veliki si Gospode i čudesna su dela tvoja i nema reči koja je kadra da ih opeva! Samo ljubav Božja i ljubav ugodnika Božjih tako je velika da se daje i pravednim i nepravednima i zlim i dobrima. Svi mi koji smo bili u hramu Svete Petke videli smo da je u jednom trenutku ikona Svete Petke zasijala tavorskom svetlošću i odmah počela da obilno mirotoči. Miro se slivalo niz ikonu a miomirs je ispunio sveti hram. Zvonili smo, otpevali tropar ikondak a ako Bog da kao i godinama do sada služićemo akatist pred mirotočivom ikonom sv Petke u 18h. Neka se njena ljubav i milost izlije na sve koji budu dolazili i Njoj se molili. Slava Bogu za sve", piše u zvaničnoj objavi hrama Svete Petke na Ovčanskom putu u Borči.

Nakon ove objave, veliki broj vernika posetio je crkvu u Borči.

Inače, sveto miro je gusta i masna tečnost koja teče iz kostiju i iz netruležnog tela svetitelja ili njegove ikone.

Oni koji su prisustvovali ovakvim čudima, svedoče da je tečnost prijatnog mirisa i ima umirujuće dejstvo. Veruje se da se miro javlja onda kada je svetac zadovoljan.

Međutim, mirotočenje se u narodu tumači kao loš znak i veruje se da je to znak od Boga, kako u katoličkoj, tako i u pravoslavnoj tradiciji, da upozorava vernike na pokajanje i jačanje vere.

ČUDO kod Morače: Ostrog se pojavio na steni!?

Ovo je, inače, drugo mirotočenje u Beogradu za malo više od mesec dana.

Na Spasovdan 30. maja, kada se obeležava gradska slava, u vreme litije mirotočila je ikona Svetog despota Stefana Lazarevića, prenosi Kurir.

Povezano

Sve vesti