mondo.rs

Potresna ispovest majke: Dete mi je probalo sve droge

Autor:

Očajna majka u Hrvatskoj, kroz primer svoje kćerke koja se sa 16 godina "navukla" na sve droge, sem heroina, ukazuje na alarmantnu situaciju njhove dostupnosti među maloletnicima.

18
A- A A+

.

ekstazi droga Foto: YouTube/printscreen/World of Playboy

"Nemojmo se zavaravati! Panika je! Stanje je alarmantno! Droga je među srednjoškolcima toliko raširena da kao roditelj ne znam šta više učiniti! Drogiraju se za vreme nastave, večernjih izlazaka, u kafićima, na plaži, kod kuće”, izjavila je majka jedne pulske srednjoškolke za Glas Istre, prenosi “Jutarnji”.

Ona svoju ispovest započinje pričom kako su njenoj kćerki drogu davali prijatelji iz škole, za vreme nastave i posle nje.

U očaju što nije znala kako da zaštiti svoju ćerku, majka je upozoravala da je najgore što većina roditelja ne vidi šta im se dešava sa decom nego samo razmišljaju o tome da imaju sve petice u školi.

Veliki broj pulskih srednjoškolaca, po njenom mišljenju se doslovce “razvaljuje” drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazolama, LSD.

MONDO: Džoint u trinaestoj

Majka objašnjava da deca pod dejstvom droge ne znaju gde su, haluciniraju, pogađa ih amnezija, postaju agresivna i nasilna jedni prema drugima.

U dobi kad bi  trebalo da se razvijaju razvijati, doživljavaju prve ljubavi i prva razočaranja, ona ogorčeno konstatuje da su deca koja se drogiraju “gora od zombija”.

Dodatni problem, u njenom slučaju je i taj što, budući da u Puli nema psihijatara i psihologa koji bi se bavili tinejdžerima, više od pola godinek ćerku vodi kod psihijatra u Rijeku.

Njena kćerka je upravo zahvaljujući terapijama, podrškom porodice i profesora uspela da se reši zavisnosti od opijata i alkohola.

Sada posle svega kada izađe sa društvom uveče do parka bude zgrožena kako se ponašaju njeni vršnjaci.

"Prilikom jednog izlaska kćerka je primetila nepoznaog dečka kako prilazio svima sa mobilnim na kojem je već bila pripremljena linija spida", ispričala je ova žena iz Pule navodeći da to izgleda kao najnormalnija stvar na svetu.

Niko se ne skriva. Droga je prejeftina, previše je ima i svugde je dostupna. Ono što je moju kćerku i njeno društvo zgrozilo je to što nikoga nije briga  i da ovom društvu nije stalo do njih”, naglašava ona.

O težini ovog problema govori i činjenica, dodala je, da su od njih 28 u razredu gotovo svi uzimali drogu, a 10 ih je dilovalo kako bi pokrilo svoje potrebe.

Zbog toga je čak jedan od profesora predložilo da u školi počnu redovna testiranja, ali mnogi roditelji su se tome usprotivili smatrajući da je to zadiranje u privatnost. 

"Oni ili okreću glavu od problema ili misle da će ga rešiti sami, unutar svoje porodice.. Ili je u pitanju stid, srozavanje časti i ugleda", ističe ova majka iz Pule u svojoj ispovesti.  

Povezano

Sve vesti