Tanjug

Zvonko Veselinović pravosnažno oslobođen optužbi

Autor:

Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu kojom su Zvonko Veselinović i još dvojica optuženih zimus bili osuđeni na po dve godine zatvora i pravosnažno ih oslobodio od optužbi za nelegalno iskopavanje šljunka.

7
A- A A+
presuda sud suđenje pravosuđe sudovi sudija Foto: MONDO, Mario Milojević


Istom odlukom Apelacionog suda predsedniku Srpske liste Milanu Rajojičiću je potvrđena oslobađajuća presuda, pošto je i prvostepenom presudom Višeg suda u Pirotu bio oslobođen optužbi.

Veselinovićev advokat Goran Petronijević rekao je Tanjugu da je Apelacioni sud u Nišu usvojio žalbe odbrane, preinačio drugu prvostepenu presudu i pravosanžno oslobodio njegovog branjenika, kao i Gorana Makragića i Ivana Stamenovića, dok je Radojičiću potvrdio oslobađajuću presudu.

Zvonko Veselinović pred Specijalnim sudom

Petronijević je podstetio da su i prvom prvostepenom presudom svi bili oslobođeni, ali da ju je 2017. godine ukinuo Apelacioni sud u Nišu i naložio ponavljanje suđenja.

Zvonko Veselinović vlastima oprostio milione

Veselinović je bio optužen da je obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme, preneli su ranije mediji.

Ove poslove su preduzeli tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada.

Povezano

Sve vesti