Tanjug

Železnice: Stanica u Topčideru spremna za leto

Autor:

Železnička preduzeća Srbija voz i Infrastruktura železnice Srbije pripremile su stanicu Topčider za početak letnje turističke sezone i povećan broja putnika u vozovima na relaciji Srbija - Crna Gora.

2
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO/Mario Milojević Ilustracija

Iako je stanica Topčider samo privremeno rešenje za prijem i otpremu putnika, Srbija voz i Infrastruktura železnice Srbije su se pobrinuli da putnici u ovoj stanici imaju adekvatne uslove i kvalitetnu uslugu tokom letnje sezone, navedeno je u saopštenju.

Peron je produžen i asfaltiran, pojačano je reflektorsko osvetljenje, očišćeno rastinje, obnovljen mobilijar, a stanica detaljno uređena. Obezbeđena su i kolica za prihvat i prevoz invalida na području stanice Topčider.

Kako je navedeno, organizovana je elektronska rezervacija mesta i prodaja karata, a svi vozovi polaze na vreme i do sada nisu zabeležene reklamacije putnika na kvalitet železničke usluge.

Prilaz stanici Topčider je osvetljen i obeležen novim tablama (piktogramima) tako da je putnicima jasno naznačeno gde su dve klimatizovane čekaonice u kojima se nalaze blagajna, toaleti i automati sa osvežavajućim napitcima, a u toku su i aktivnosti na otvaranju menjačnice.

Železnička preduzeća pozivaju korisnike njihovih usluga da ukažu na svaki eventualni nedostatak, kako bi ona bila kvalitetnija.

U okviru sredstava koje Vlada Srbije investira u modernizaciju železnice, obezbeđena su sredstva i za savremenu Tehničko-putničku stanicu Zemun, čija izgradnja počinje tokom leta.
Po završetku izgradnje Tehničko-putničke stanice Zemun, svi daljinski vozovi koji sada saobraćaju iz Topčidera biće preseljeni u novu železničku stanicu Zemun, navedeno je u saopštenju.
(Kraj) aut/

Povezano

Sve vesti