mondo.rs

Monodrama "Laura, molim te" na Filmstreet festivalu

Autor:

Monodrama "Laura, molim te" održaće se u petak 5. juna na Letnjoj sceni iza Prirodnjačkog muzeja, sa početkom od 20.30 časova. Ulaz je slobodan.

Monodrama "Laura, molim te" na Filmstreet festivalu Foto: Mondo/Goran Sivački

U okviru ovogodišnjeg Filmstreet festivala, besplatno i pod otvorenim nebom biće izvedena monodrama "Laura, molim te" smeštena u današnje vreme digitalnog otuđenja i ogromne samoće.

Osim glavnog lika koga igra jedan od naših najboljih mladih glumaca Nikola Rakočević, a koji prolazi kroz unutrašnje sukobe svesti, strasti, razuma, i zanesenosti Laurom, veoma važnu ulogu ima i veliki video bim, naglašavajući važnost ekrana u eri tehnologije, kao i lažni profil Sajsi MC u ulozi nedostižne Laure.

Dramsko – muzički, svojevrsni scenski eksperiment "Laura, molim te" iza koga stoji producentski dvojac Milan Mrđa i Slobodan Đuričić, inspirisan je Frančeskom Petrarkom i njegovim Kanconijerom i sproveden u savremenim laboratorijskim uslovima kako bi se došlo do saznanja kakav je naš glavni junak, kakva je Laura i, što je najvažnije, šta je sa ljubavlju danas.

I ove sezone Filmstreet će gradske trgove, parkove i šetališta, pretvoriti u teatre i bioskope na otvorenom gde će tokom leta posetioci i stanovnici Beograda potpuno besplatno imati priliku da uživaju u dve pozorišne predstave i 23 projekcije klasika svetske kinematografije i najnovijih blokbaster hitova. 

Povezano

Sve vesti