Tanjug

CarGo protest blokirao Mekenzijevu. I sutra će!

Autor:

Više stotina članova Udruženja građana "CarGo" održalo je večeras protest ispred sedišta Komunalne policije u Makenzijevoj ulici u Beogradu.

8
A- A A+
car go protest Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik udruženja za prevoz građana Aleksandar Vučić poručio je da će se organizovati i masovni protesti ako se, kako je rekao, nasilje i oduzimanje vozila nastavi.

"Ono što je poražavajuće za nas i za celo udruženje i Srbiju jeste da su do sada gazili pravo na rad, a danas su počeli da gaze i ljudska prava", izjavio je Vučić komentarišući pokušaj oduzimanja vozila jednom od članova u Palićkoj ulici u Batajnici.

Prema njegovim rečima, do sada je oduzeto devet automobila udruženja "CarGo".

Dodaje da su u sedištu Komunalne policije odbili da ih prime na razgovor, uprkos činjenici da su, kako je naveo, svetla u zgradi bila upaljena kada je počeo protestni skup.

Najavio je da će se članovi "CarGo" ponovo okupiti u Makenzijevoj ulici već sutra.

"Doći ćemo i sutra i svakog dana ukoliko ovo ugnjetavanje ne prestane i dok ne dobijemo odgovore. Najavljujemo masovne proteste ukoliko ugnjetavanje i maltretiranje ne prestane", rekao je Vučić.

Istakao je da Tužilaštvo do sada nije reagovalo, ni osam meseci nakon oduzimanja prvog vozila, i zatražio objašnjenje po kom osnovu se članovima udruženja oduzima privatna imovina.

Jedan od vozača, Mića Panić, izjavio je da ih Komunalna policija, kako kaže, maltretira svakodnevno i da im ukida osnovno pravo na rad.

"Predstavljaju se u svojstvu lažnog putnika, zloupotrebljavaju ljude, invalide, svakako se predstavljaju. Mi plaćamo porez, doprinose, sve živo plaćamo. Jednostavno nam ne daju da radimo", rekao je Panić.

Dodaje da je velikom broju vozača rad u "CarGo" način kojim prehranjuju svoje porodice.

"Plaćamo doprinose, totalno smo regularni i pružamo našim građanima dobru uslugu... Ovaj skup je upozorenje da nas puste da radimo, da nas ne ometaju i da nam ne uzimaju automobile", rekao je Panić.

Protestni skup trajao je oko sat vremena, a za to vreme je saobraćaj bio blokiran u oba smera. Incidenata nije bilo.

Povezano

Sve vesti