MONDO/Tanjug

Ako krećete na letovanje – krenite što pre

Autor:

U popodnevnim časovima se očekuju gužve na najfrekventnijim putevima u graničnim prelazima u zemlji, a moguća je i kiša

1
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Lana Stošić Ilustracija

Uoči prvog vikenda u julu moguć je veći broj vozila na pojedinim graničnim prelazima, pojačan saobraćaj na Koridoru 10 ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, kao i na magistralama koje vode ka Crnoj Gori i jadranskoj obali, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog mogućih povremenih kratkotrajnih letnjih pljuskova koji na pojedinim deonicama mogu uslovljavati vlažne ili mokre kolovoze, vozačima će biti potreban veći oprez za volanom.

AMSS preporučuje vozačima da duža putovanja počnu u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, budući da je saobraćaj pojačan, a temperature u najtoplijem delu dana mogu biti iznad 30 stepeni.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, a trenutno se ne čeka ni na na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš čekaju 360 minuta, a na Batrovcima na izlazu 240 minuta.

Iz AMSS-a podsećaju da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske i da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Trenutno stanje na graničnim prelazima možete videti preko  servis "Kamere na graničnim prelazima", kome se može pristupiti preko sajta MUP-a – mup.gov.rs, odeljak Kamere.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti