MONDO/Tanjug

CarGo vozača napala Interventna, MUP demantuje

Autor:

Da li je tokom jučerašnjeg protesta udruženja "CarGo" u Batajnici došlo do fizičkog kontakta između člana udruženje i pripadnika Interventne jedinice MUP-a?

CarGo vozača napala Interventna, MUP demantuje Foto: promo/CarGo

Udruženje građana "CarGo" saopštilo je da se više od 500 građana i članova Udruženja građana "CarGo" okupilo juče u Batajnici gde su, kako je navedeno, "sprečili sramno i nezakonito oduzimanje vozila članu Udruženja".

 Tom prilikom jednog od članova udruženja Momira Nikčevića u kuk je udario pendrekom pripadnik Interventne jedinice kada je pokušao da pomogne kolegi kojem je pozlilo i koji je potom prebačen u Urgentni centar, navedeno je u saopštenju.

Međutim, MUP demantuje CarGo.

"Ističemo da smo šokirani lažnim tvrdnjama koje je udruženje CarGo sinoć saopštavalo u različitim oblicima, počev od toga da je pripadnik Interventne udario pendrekom u kuk izvesnog člana CarGo sve do finalne verzije ovih lažnih tvrdnji da ga je udario vozilom Interventne jedinice", navode iz MUP-a.

Dodaje se da su policijski službenici juče u Batajnici bili prisutni po pozivu Komunalne policije i to radi sprečavanja narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici, ističe se u saopštenju MUP-a, nisu primenjivali nikakva policijska ovlašćenja, sredstva prinude niti je bilo ikakvog fizičkog kontakta između prisutnih i policijskih vozila.

"Radi se o apsolutnim izmišljotinama", zaključuje MUP.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti