mondo.rs

Nastavi niz: Milojević, Čanak, Petrović, Avdalović...

Autor:

Još jedan nekadašnji košarkaš Partizana priključen je stručnom štabu Mega Bemaksa.

Nastavi niz: Milojević, Čanak, Petrović, Avdalović... Foto: MN Press

Mega Bemaks saopštila je u petak da će u narednu sezonu ući uz nekoliko izmena u stručnom štabu svih klupskih selekcija.

Najinteresantnije je da će Dejanu Milojeviću, koji već sedam godina u kontinuitetu "diriguje" Meginim prvim timom, pored Vuleta Avdalovića ubuduće pomagati Branislav Ratkovica.

Tridesettrogodišnji plejmejker time je definitivno završio igračku karijeru i okrenuo se trenerskom poslu.

Ratkovica je prošle sezone igrao u Megi i OKK Beogradu, a pre toga u Ciboni, Partizanu i brojnim evropskim klubovima, uglavnom iz Turske i Nemačke.

Dolaskom Ratkovice nastavljena je tradicija da u Milojevićevom stručnom štabu stasavaju mladi treneri, koji su nekada nosili crno-beli dres.

To je bio slučaj sa Nenadom Čankom, koji se iz Mege početkom 2017. vratio u Partizan, da pomaže Aleksandru Džikiću, da bi posle kratkog boravka u Spartaku dobio priliku i da samostalno vodi crno-bele.

Sada su tu Avdalović i Ratkovica, uz njih i Nebojša Vagić koji jedini nema "crno-belu konekciju", dok je Veselinu Vesi Petroviću, dosadašnjem pomoćnom treneru seniora, poverena briga o kadetima Mege.

Branka Milisavljevića, takođe nekadašnjeg plejmejkera Partizana, na kormilu juniorskog tima je nasledio Dragoljub Avramović, prvak Srbije 2019. sa kadetima Mege, dok je Milisavljević preuzeo prvoligaša OKK Beograd, koji je od letos praktično Megin razvojni tim.

Sve u svemu, može se reći da je "mali veliki klub" poslednjih godina prilično razgranao svoj sistem i da iz dana u dan potvrđuje da je među najvažnijim košarkaškim klubovima ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Povezano

Sve vesti