Tanjug

Brnabić osudila pretnje upućene novinarki N1

Autor:

Predsednica Vade Ana Brnabić osudila je danas pretnje upućene novinarki N1 televizije Zani Cimili uz očekivanje od nadležnih institucija da u najkraćem roku otkriju i sankcionišu odgovorne.

1
A- A A+
ana brnabić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

  "Gnusne pretnje upućene novinarki N1 Zani Cimili nedopustive su i za svaku su osudu. Teško je zamisliti da neko u 21. veku može na takav način nekome da preti i da prođe nekažnjeno", istakla je Brnabić u saopštenju.

Brnabić je istakla da medijima treba omogućiti  nesmetano i  profesionalno obavljanje svog posala i dodala da u klimi u kojoj se takav "opasan jezik" hitno ne sankcioniše ne postoji ni minimum preduslova za to.

Zaštitnik građana: Pritisak na novinare nepodnošljiv


"Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na hitno privođenje pravdi onih koji su odgovorni i nadam se da se slične situacije neće ponoviti. Novinarki Cimili želim sve najbolje u budućem radu, koji profesionalno i sa integritetom obavlja", rekla je Brnabić.

Reporterki televizije N1 sa KiM Zani Cimili upućene su pretnje preko društvenih mreža, uperene ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta, kao i integriteta njene porodice.

Povezano

Sve vesti