mondo.rs

"Muškarci se hvataju za JA*A, a smeta vam moj ČAJ?"

Autor:

Aleks Morgan smatra da su ponovo na snazi dvostruki aršini...

"Muškarci se hvataju za JA*A, a smeta vam moj ČAJ?" Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Američka fudbalerka Aleks Morgan za kratko vreme je postala zvezda britanske štampe nakon što je imala interesantnu proslavu gola - protiv Engleskinja na Svetskom prvenstvu.

Morgan je postigla gol za pobedu (2:1), a onda je odlučila da slavi tako što "pije čaj" iz šoljice, zbog čega se digla velika frka u javnosti, iako do kraja nije razjašnjeno ni šta je to predstavljao - i da li je uopšte htela da "pecka" Englesku.

Ni sama nije želela da objasni šta joj je bila namera, ali kako je pritisak u medijima bio sve veći - odlučila je ponovo da se oglasi.

"Imam osećaj kao da su ponovo na snazi dvostruki aršini u sportu... Mi žene moramo da budemo skromne, a kada slavimo da pazimo da to ne bude 'previše'", kazala je jedna od najboljih fudbalerki SAD i potom podsetila na primer u muškom fudbalu.

"Vidite kako se muškarci hvataju za ja*a kada slave... A kada ja pijem čaj, odmah me kritikuju", dodala je Amerikanka kojoj je dosta objašnjavanja.

Iako to nije konkretno rekla, sigurno je mislila i na slučaj Kristijana Ronalda koji je nakon gola Atletiko Madridu slavio na sličan način, što je bila reakcija na isti potez Dijega Simeona - samo nekoliko nedelja pre toga.

Da li je Aleks u pravu?

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

Povezano

Sve vesti