MONDO/Tanjug

Prvi Kampus zdravlja: Besplatni pregledi u Beogradu

Autor:

Ispred Starog dvora u Beogradu 6. jula će biti organizovan "Kampus zdravlja", koji u Italiji postoji već 10 godina, a u okviru kojeg će Beograđani moći da obave besplatne konsultativne specijalističke preglede, u periodu od 8 do 13 sati.

Prvi Kampus zdravlja: Besplatni pregledi u Beogradu Foto: Guliver/Getty Images/DragonImages

Tim povodom pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je na konferenciji za novinare pozvao sve građane da dodu i pregledaju se.

"Zahvaljujući italijanskim lekarima, Udruženju HISP-a, Crvenom krstu Srbije, koji su nosioce cele organizacije, Sekretarijatu za zdravlje, Beokomu, Ministarstvu zdravlja i Medicinskom fakultetu, sutrašnji Kampus zdravlja će se održati prvi put u Beogradu", rekao je Mladenović.

On je apelovao na građane da svi koji ne odvajaju mnogo vremena za svoje zdravlje i nemaju rešeno pitanje zdravstvenog osiguranja sutra dođu i obave konsultativne kardiovaskularne, endokrinološke i dijabetes preglede. 

"Besplatni pregledi su konsultativne prirode i molim građane da ne očekuju da će sutra već biti izlečeni ili da će sutrašnjim pregledom proces lečenja otpočeti. Za to je potrebno da se obratite nadležnim odabranim lekarima i specijalistima. Ovi pregledi su preventivna mera i poruka da moramo da razmišljamo o svom zdravlju i kada smo zdravi, a ne kada se već razbolimo", rekao je Mladenović.

Ana Marija Kolao zahvalila je na gostoprimstvu i naglasila da je "Kampus zdravlja" duga priča koja traje deset godina i koja je nastala iz želje da se naprave besplatni preventivni pregledi protv raka dojke, a zatim je posvećen svim bolestima.

"Nastao je u Napulju, a zatim se prošiorio na celu Italiju. Prvi put smo van granica naše zemlje i prvi put smo u Beogradu", rekla je Kolao, saopšteo je i iz gradskog sekretarijata za informisanje.

Povezano

Sve vesti