mondo.ba

Sa Pala se VIDI Tokio: Srbi prezadovoljni uslovima!

Autor:

Članovi srpske ekspedicije jednoglasni: na Palama imaju sve što im je potrebno za kvalitetne pripreme.

Sa Pala se VIDI Tokio: Srbi prezadovoljni uslovima! Foto: SRNA

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je na Pale, gde će boraviti do 15. jula u okviru priprema za turnir "C" grupe interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

Odbojkaši Srbije kvalifikacije će odigrati od 9. do 11. avgusta u Bariju u Italiji.

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da im je plan da tokom boravka na Palama naprave bazu priprema koja će im posle biti potrebna za kvalifikacioni turnir i za Evropsko prvenstvo.

"Važno je napraviti tu bazu u fizičkom i tehničkom smislu koja će im pomoći da iznesu sve što je najvažnije. Ovde je lepo, ljudi nas srdačno dočekuju, a uslovi su odlični - od terena, hotela, rekvizita i pružaju sve što nam treba. To je primarni motiv našeg dolaska", istakao je Grbić.

Foto: SRNA

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin izrazio je zadovoljstvo što već treći put borave na Palama, ističući da je gostoprimstvo na visokom nivou.

Direktor Kulturno-sportskog centra "Pale" Miroslav Simović rekao je da su ponosni što su na Pale stigle muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije.

Simović je naglasio da su im obezbedili maksimalne uslove u dvorani "Peki" i izrazi nadu da će biti nastavljen kontinuitet njihovih dolazaka.

Seniorska reprezentacija Srbije treniraće u Sportsko-poslovnom centru "Peki", gde će se pripremati i za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Na dosadašnjih 29 šampionata Evrope, odbojkaši Srbije su učestvovali na 25 i osvojili 10 medalja i to dve zlatne, jednu srebrnu i sedam bronzanih.

Od kada se Srbija osamostalila 2006. godine, na evropskim prvenstvima osvojene su jedna zlatna i tri bronzane medalje.

Povezano

Sve vesti