mondo.rs

Jeremićeva stranka: BOJKOT izbora ako...

Autor:

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić kaže da će opozicija bojkotovati izbore ako vlast do kraja septembra ne obezbedi uslove za fer i demokratske izbore, jer pod postojećim uslovima nema smisla učestvovati.

48
A- A A+
izbori, glasanje, glasači, glasački, glasačka kutija, listić Foto: Mondo/Goran Sivački

Narodna stranka, na čijem je čelu Vuk Jeremić, stava je da na izbore treba izaći samo ako se nešto promeni u ukupnom političkom ambijentu, a tu pre svega misli na veću otvorenost medija.

"Ako opozicija bude pametna i ako vlast ne ispuni naše zahteve, svi bi trebalo da bojkotujemo izbore. U tom slučaju sprovešćemo aktivnu kampanju bojkota, a to znači mali odziv na izbore, posle kojih vlast neće imati legitimitet“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da će se opozicija, ako ne budu obezbeđeni uslovi za fer izbore, demokratskim sredstvima boriti van institucija dok se to ne dogodi.

"Energija protesta nije potrošena, jer u Srbiji stanje nije poboljšano, i oni će se intenzivirati od septembra. Bojkot institucija će trajati dok se ne steknu uslovi za normalan politički život u Srbiji. Efekat bojkota je, između ostalog, i izveštaj Evropske komisije u kojem je navedeno sve što mi govorimo mesecima. Vlast će morati da primeni politički ambijent“, rekao je Aleksić.

On je negirao pisanje pojedinih medija da poseduje poseduje automobil vredan između 40.000 evra i 113.000 evra.

"Vozim automobil star osam godina, koji uopšte nije model naveden u tabloidu. Spreman sam danas da im prodam moj auto po upola nižoj ceni od one koju su naveli. Ranije su objavili i fotografiju moje supruge sa dvoje dece u automobilu starom 18 godina. Na šta to liči, da li će neko napadne nju ili mene, jer bi mogao da pomisli da sam ja kriv zato što ne može da sastavi kraj sa krajem", upitao je Aleksić.

Povezano

Sve vesti