Ova čorba priprema se brzo, a vrlo je ukusa i hranljiva.

Sastojci:

Pola manje glavice karfiola

Jedna keleraba

Jedan veći krompir

Dve šargarepe

Dva veća paradajza

Glavica crnog luka

Četiri kašike ulja

Suvi začin

Bibera po ukusu

Kašika aleve paprike

Kašika brašna

Veza peršuna

Priprema:

Luk iseckajte i izdinstajte na malo ulja, dodajte brašno, propržite još malo pa dodajte i alevu papriku.

Povće (osim paradajza) operite, oljuštite i iseckajte na kockice, pa dodajte u šerpu i nalijte vrelom vodom. Promešajte dobro, da se zaprška lepo rastvori, poklopite na desetak minuta, pa dodajte suvi začin, bibera po ukusu. Kuvajte još oko pet minuta, dok povrće ne omekša.

U međuvremenu oljuštite paradajz i iseckajte ga na kockice, dodajte u čorbu i ostavite da se kuva još desetak minuta.

Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i služite toplu.

Imate li vi neki dobar posni recept? Pišite nam!