Ova čorba priprema se brzo, a vrlo je ukusa i hranljiva.
Sastojci:
Pola manje glavice karfiola
Jedna keleraba
Jedan veći krompir
Dve šargarepe
Dva veća paradajza
Glavica crnog luka
Četiri kašike ulja
Suvi začin
Bibera po ukusu
Kašika aleve paprike
Kašika brašna
Veza peršuna
Priprema:
Luk iseckajte i izdinstajte na malo ulja, dodajte brašno, propržite još malo pa dodajte i alevu papriku.
Povće (osim paradajza) operite, oljuštite i iseckajte na kockice, pa dodajte u šerpu i nalijte vrelom vodom. Promešajte dobro, da se zaprška lepo rastvori, poklopite na desetak minuta, pa dodajte suvi začin, bibera po ukusu. Kuvajte još oko pet minuta, dok povrće ne omekša.
U međuvremenu oljuštite paradajz i iseckajte ga na kockice, dodajte u čorbu i ostavite da se kuva još desetak minuta.
Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i služite toplu.
Imate li vi neki dobar posni recept? Pišite nam!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji