mondo.rs

Ozil odlazi iz Arsenala - Turci nude izlaz

Autor:

Nemac na korak od leta za Tursku, posrnuli gigant mu nudi novi početak i osveženje koje je potrebno njegovoj karijeri...

Ozil odlazi iz Arsenala - Turci nude izlaz Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Mesut Ozil je na pragu odlaska iz Arsenala.

Prema pisanjima turskih medija, fudbaler je spreman za povratak "kući". Fenerbahče je odlučan u nameri da ga privoli u svoje redove, navodno su dogovorili uslove sa Englezima, a ofanzivni vezista će preći u Istanbul na pozajmicu.

mesut ozil Foto: Guliver/Getty images/Catherine Ivill


Već duže vreme se čeka razlaz nezadovoljnog igrača i kluba iz Londona, on ne pruža partije u rangu pojačanja kakvim je smatran kada je dolazio u klub, a sve su češće njegove razmirice sa trenerom Unaijem Emerijem.

Najveći problem da se dve strane ranije rastanu bila je plata koju Nemac ima među "tobdžijama", malo klubova u svetu je spremno da za njega izdvoji toliko novca, ali to i ne čudi s obzirom na njegove blede partije u prethodnim sezonama.


Sada je blizu Bosfora, zemlja porekla ga zove da tamo "oživi" karijeru i pomogne Feneru u povratku na stare staze, nakon godine u kojoj su ostali bez Evrope i završili prvenstvo na za njih veoma niskom šestom mestu.

Čeka se zvanična potvrda ponude, klubovi i dalje ćute, ali mediji širom sveta javljaju da je dogovor pitanje trenutka.

Arsenal će pokušati da ga zameni, nemaju veliki budžet u ovom prelaznom roku – "svega" 50 miliona, koji s obzirom na situaciju na tržištu zaista nisu veliki novac, pa će morati da posluju pametnije i nađu rešenja kroz moguće pozajmice.

Na užem spisku kluba su u ovom trenutku uglavnom krilni fudbaleri, Vilfrid Zaha, Malkom i Janik Fereira Karasko su najviše puta pominjani kao moguća pojačanja. Njihovi transferi zavise od prodaja, a posao oko Ozila neće doneti potreban novac budući da je u pitanju pozajmica.

U klub se vratio mladi Ris Nelson, koji je bio na kaljenju u Hofenhajmu, a londonski klub će, ukoliko se ne pojača dobro, imati veoma male šanse da se vrati u Ligu šampiona i ozbiljnije pripreti ostalim najjačim engleskim klubovima.

Povezano

Sve vesti