mondo.rs

Niko nije želeo da igra "idiota" iz Foresta Gampa VIDEO

Autor:

Prošlo je 25 godina od kako je svet upoznao Foresta i saznao šta sve može da se napravi od škampa

Niko nije želeo da igra "idiota" iz Foresta Gampa VIDEO Foto: YouTube/screenshot/Movieclips

Forest Gamp je jedan od najomiljenijih, neki će reći najboljih filmova svih vremena.

Portret mladog čoveka koji je uz brojne poteškoće uspeo da preživi i doživi neverovatne događaje na velikom platnu je fantastično dočarao Tom Henks i za to nagrađen Oskarom.

Sećate se njegove Dženi, poručnika Dena i malenog Foresta, ali da li se sećate Bube, prijatelja iz vojske koji je želeo brod za lov na škampe?

Forest se tokom karijere u vojsci vezao za Bubu, mladića koji mu je pričao šta sve može da se napravi od škampa i koji mu je preminuo na rukama nakon ranjavanja.Ipak, ostala je njegova priča, Forestova poseta njegovoj porodici i kupovina broda za lov na škampe...

Bubu je igrao Mikelti Vilijamson, glumac koji nije bio prvi izbor reditelja i producenata. Robert Zemekis je prvo ovu ulogu ponudio Davidu Alanu Griru, reperu poznatom kao Ice Cube, komičaru Dejvu Šapelu... priča se čak da je i Tupak Šakur bio na audiciji, ali niko od njih nije želeo da igra Forestovog prijatelja.

Šapel je priznao da nije želeo da igra u filmu "koji neće uspeti", a Ice Cube "nije želeo da glumi idiota".

Vilijamson je pristao i iako vam se, sada kada gledate film čini da je njegov prikaz junaka predivan, topao i nevin, to se nije činilo drugim rediteljima kada je trebalo da ga angažuju.

Vilijamson je u jednom intervjuu otkrio da je na snimanju "Foresta Gampa" tražio od šminkera da mu naprave veštačku usnu kako bi lik bio potpun, a on govorio otežano. Ubrzo po završetku snimanja "telefon je prestao da zvoni, jer niko nije želeo da me angažuje kada tako izgledam".

"Niko nije shvatao da nosim veštačku usnu u filmu i da sam ja glumac koji je pre toga snimio 11 serija. Trebalo je da se pojavim u emisiji Dejvida Letermana da bi agenti ponovo počeli da zovu", ispričao je glumac.

Podsetite se ovog dvojca:

Izvor: YouTube/Movieclips

Povezano

Sve vesti