mondo.rs

Mesi: Kopa Amerika je nameštena da Brazil osvoji!

Autor:

Nakon završetka učešća na prvenstvu Južne Amerike, najbolji fudbaler današnjice oštro je kritikovao organizaciju turnira...

Mesi: Kopa Amerika je nameštena da Brazil osvoji! Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Lionel Mesi je razočaran dešavanjima na Kopa Amerika, sinoć je sa Argentinom uspeo da osvoji treće mesto u pobedi nad Čileom 2:1, ali imao je šta da zameri organizaciji.

Naime, on je posle utakmice u miks zoni odgovarao na pitanja novinara, najinteresantnija su se ticala činjenice da je juče dobio svoj drugi crveni karton u karijeri, a napadač je bio vidno revoltiran povodom svega što mu se desilo tokom trajanja takmičenja.

Lionel Mesi, Argentina, Čile, Kopa Amerika Foto: Gulliver/Getty images, Alexandre Schneider


On smatra da bi za situaciju u kojoj je isključen dovoljan bio i žuti karton za obojicu fudbalera – njega i Garija Medela – ali da ga ne čudi takva odluka jer sumnja u suđenje na matičnom kontinentu.

"Možda smo i zaslužili isključenje, možda su moje reči imale uticaja, a možda se sve desilo zbog nekog naređenja "odozgo" kako bih ja bio kažnjen na neki način. Najvažnije je da je tim uspešno završio turnir", rekao je Mesi posle meča.

Fudbaler Barselone nije prisutvovao ceremoniji dodele medalja, smatra da je korupcija previše upletena u čitav turnir i da bi stvari trebalo da se promene iz korena.

"Nema potrebe da budemo deo korupcije, zbog koje smo ispaštali tokom čitavog turnira. Osetili smo da nas ne poštuju, zaslužili smo da odemo dalje, uđemo u finale, ali nisu nam dopustili", bio je oštar kapiten Argentine.

mesi, messi Foto: Tanjug/AP Photo/Victor R. Caivano


Njega je najviše pogodilo to što su sudije naklonjene domaćinu Brazilu, te smatra da nije bilo ni potrebe za takmičenjem s obzirom da se zna ko će osvojiti.

"Kopa Amerika je nameštena da Brazil osvoji. Ja se nadam da sudije i VAR tehnologija neće uticati na utakmicu i da će dopustiti Peruu da bude ravnopravan rival u finalu, ali male su šanse da se to desi", zaključio je Leo Mesi.

On se još jednom sa reprezentativne akcije vraća bez zlata, ostalo mu je malo šansi da u dresu sa državnim grbom osvoji trofej, ali čini se da neće odustati.

Finale Kope je na programu večeras od 22 časa, sastaće se Brazil i Peru na "Marakani", a videćemo koliko su istinite reči najboljeg fudbalera sveta.

Povezano

Sve vesti