mondo.rs

Ludilo zvano automobilski ključ (FOTO, VIDEO)

Autor:

Finska kompanija nudi posebne automobilske klučevi po ceni od 50 do 500 hiljada evra

0
A- A A+
Awain Phantom Foto: promo/Awain Awain Phantom

Za ekipu kojoj su Rols-Rojsi, Bugatiji i slični modeli nedovoljno ekskluzivni...

Finska kompanija Avain proizvodi ekskluzivne ključeve, odnosno ključ kartice za najluksuznije automobile današnjice. Na njihovoj listi se nalaze modeli Aston Martina, Bentlija, Bugatija, Lamborginija, Meklarena, Mercedesa, Rols-Rojsa i Poršea. Ali kako ako se vaš automobil ne nalazi na listi, "dogovorićemo se", poručuju iz Helsinkija.

U ponudi je nekoliko modela ključeva, a zajednički im je oblik i osnova od 18-karatnog zlata teškog 175 grama.

awain, ključ Foto: promo/Awain

Najjeftiniji je model Kvantum koji sadrži 354 dijamanta od ukupno 3,6 karaka. Kupci mogu da biraju između kože i drveta, a cena je "sasvim prihvatljivih" 49.000 evra.

Skoro duplo skuplja je serija Sereniti koja kombinuje drvo, belo zlato 1.360 dijamanata (ukupno 20 karata). Ovaj ključ košta 89.000 evra.

Obe ove serije se izrađuju u tiražu od 20 komada.

Ako biste da budete jedinstveni, onda je tu model Fantom sa cenom od POLA MILIONA EVRA. Pored baze od belog zlata, kupci mogu da biraju da li će imati aplikacije od metala, drveta ili kože, a tu je set trouglastih i okruglih dijamanata od 34,50 karata.

Šta mislite ko će kupiti najskuplji ključ? Mi smo dvoumimo između Kristijana Ronalda i Kajli Džener.

Izvor: Vimeo/Visual Works

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti