mondo.rs

Marina Maljković LETELA u vazduh: OVAKO se igra!

Autor:

Selektorka Srbije čestitala igračicama i naglasila da je ponosna na svaku od njih, kao i na one koje nisu izborile mesto među 12. "One nisu samo velike košarkašice, one su heroji!".

Marina Maljković LETELA u vazduh: OVAKO se igra! Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Marina Maljković vratila se na klupu nacionalnog tima pre godinu i po dana, sa željom da posle godinu dana odsustva opet uspostavi nekadašnji uspešni sistem i, za početak, napravi tim koji će pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu dostojno reprezentovati srpsku košarku.

Posle šest utakmica u Zrenjaninu i Beogradu, pet pobeda i samo jednog poraza, u polufinalu od branioca titule, odgovor na pitanje da li je uspela u svojoj nameri, sam se nameće.

Naravno da JESTE!

"Želim da čestitam mojim igračicama. Ponosna sam na svaku od njih pojedinačno, kao i na one koje su poslednjih meseci trenirale sa nama, ali se nisu našle među 12 za ovo takmičenje", rekla je Marina posle pobede nad Velikom Britanijom (81:55) i osvajanja bronzane medalje.

Ona nije krila zadovoljstvo što je ekipa prihvatila njene ideje, njenu košarkašku filozofiju i u svakom meču "ostavila srce na terenu".

Ne računajući uvodni duel sa Belorusijom, kada je bilo zaista mnogo treme, sve su to bile vrlo kvalitetne predstave.

"Devojke su pokazale da nisu samo velike košarkašice, nego i heroji. Način na koji one igraju košarku je pravi način. Svako bi trebalo ovako da se bori kada obuče dres reprezentacije Srbije. Srećne smo zbog medalje, hvala navijačima i organizatorima", dodala je Marina Maljković.

"HOĆEMO olimpijske kvalifikacije u Beogradu!"

Povezano

Sve vesti