mondo.rs,Tanjug

Borča ponovo pod vodom?

Autor:

Slike današnjeg nevremena koje je, pored većeg dela Srbije, pogodilo i Beograd ponovo ulivaju strah meštanima Koteža i Borče, nastadalih od poplava kod poslednjih kiša. Goran Vesić: Zasad nema problema.

20
A- A A+

Kotež posle polave Foto: Tanjug Kotež posle polave

Meštani beogradskih naselja sa leve obale Dunava - Borče, Koteža i Ovče, još pošteno nisu osušili dvorišta i kuće od poslednjih kiša koje su izazvale poplave a nova kiša donosi zebnju.

Ovako je u nedelju uveče izgledala glavna raskrsnica, na Zrenjaninskom putu, u Borči.

Izvor: Kurir TV

Strah je utoliko veći jer RHMZ najavljuje da će kiša padati možda i čitavu noć.

VESIĆ: SITUACIJA NA LEVOJ OBALI ZASAD STABILNA

"Sve gradske službe su u pripravnosti zbog padavina na teritoriji grada Beograda a situacija na levoj obali Dunava je za sada stabilna. Nivo vode u crpnim stanicama je nizak tako da za sada nema problema", objavio je večeras zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

NEVREME:Po Srpskoj lete krovovi, Novi Sad u mraku VIDEO

Vesić je na svom Facebook profilu naveo da se očekuje oko 25 litara po metru kvadratnom, najviše na teritoriji Čukarice, Obrenovca i Lazarevca.

JKP Vodovod i kanalizacija poslao je tri cisterne tipa "voma" za odgušivanje kanalizacije u Poenkarevu, naselje Šangaj u Zemunu i Diznijevu ulicu u Borči, dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, nizak nivo Dunava i Save omogućava da voda sa Novog Beograda i Zemuna brže otiče, jer je tu gravitaciona kanalizacija.

JKP Zelenilo dobilo je 11 prijava, a tri ekipe su već na terenu.

Vesić je istakao da je u kontaktu sa Elektrodistribucijom i da za sada nema većih problema u snabdevanju električnom enerijom.

"To su za sada svi problemi sa kojima se suočavamo. Kako se padavine očekuju još oko sat vremena i pašće oko 5 do 7 litara, pa ponovo posle ponoći, gradske službe ostaju u pripravnosti", naveo je Vesić.

A ovako je to bilo kada je voda s neba i podzemnih tokova pokuljala u domove Beograđana.

Izvor: youtube

U BORČI KATASTROFA: Spasioci izvukli sedmoro ljudi

Borča, Kotež i Krnjača i dalje pod vodom!

Povezano

Sve vesti