mondo.rs

VELIKI SAMIT U BIH: Stižu Brnabić, Erdogan, Borisov...

Autor:

Na samitu će biti razgovarano o koracima na razvoju saradnje na Balkanu, prvenstveno ekonomiji, trgovini, transportu, infrastrukturi i investicijama.

3
A- A A+
Sarajevo Foto: MONDO/Marko Tanasković Sarajevo

Srbiju će na Samitu procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP) u BiH predstavljati premijerka Ana Brnabić, a u tu zemlju doputovaće i premijer Bugarske Bojko Borisov, kao i predsednici Turske, Severne Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

I prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće na Sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi koji će se održati u Sarajevu.

Pedsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas stiže u Sarajevo gde započinje svoju dvodnevnu posetu BIH.

Erdogan će 8. i 9. jula boraviti u Sarajevu prvenstveno zbog samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim predsedava Bosna i Hercegovina.

Erdogan će se u 16 sati susresti sa članovima Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Predsednik Slovenije Borut Pahor prisustvovaće večeri, ali neće učestvovati na samitu.

S druge strane, predsednik Crne Gore Milo Đukanović neće prisustvovati večeri, ali će učestvovati na sastancima na Jahorini.

U BiH u ponedeljak će doputovati i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, što će biti njegova prva zvanična poseta toj zemlji. 

Povezano

Sve vesti