mondo.rs

Danas daleko bolji uslovi za vožnju, ali…

Autor:

Klizav kolovoz predstavlja veliku opasnost u vožnji, pa zahteva poseban oprez u vožnji.

0
A- A A+
autoput, put, drum, saobraćaj, vožnja, putevi Foto: MONDO/Predrag Vujić

Saobraćaj je jutros umerenog intenziteta, a prema podacima RHMZ od jutros nigde u Srbiji je pada kiša, a pretežno je ili delimično oblačno u većem delu zemlje.

Auto-moto savez Srbije ukazuje da promene vremene donosi teže i zahtevnije uslove za vožnju. Pored mokrih kolovoza koje donosi kiša, vožnju usporava i smanjena vidljivost koja je karakteristična za deonice koje su zahvaćene jakim pljuskom, a sa prvim kapima kiše kolovoz je najklizaviji.

Takvi uslovi su i dalje aktuelni u nekim delovima Srbije, pa se vozačima savetuje posebno oprezna vožnja na tim deonicama.

Oprez je potreban i na putevima na kojima se izvode radovi.

Za razliku od proteklog vikenda i turističke smene, kada je bilo većih gužvi na glavnim graničnim prelazima, danas se na putničkim terminalima čeka do 30 minuta.

Teretna vozila se na izlazu iz zemlje zadržavaju na Kelebiji dva sata, na Horgošu 90 minuta, a na Batrovcima i Šidu po 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti