mondo.rs

Objavljen snimak: Interventna džipom na CarGo vozača

Autor:

CarGo objavio snimak napada pripadnika policije na svog člana

14
A- A A+
cargo, aplikacija Foto: promo/CarGo

Krajem prošle nedelje akcijom članovi udruženja "CarGo" u Batajnici sprečili su oduzimanje još jednog njihovog vozila.

Tom prilikom, kako je ovo udruženje saopštilo, pripadnik Interventne policije udario je jednog njihovog člana, zbog čega su članovi udruženja blokirali Mekenzijevu ulicu, ispred središta Komunalne policije, na čiji je poziv intervenisala Interventna jedinica.

Ove navode je MUP demantovao.

Međutim, kao što je najavljeno, danas je objavljen snimak prošlonedeljnog napada policije na člana tog Udruženja.

Na snimku se vidi da su članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da se nakon toga čuje, ali i ne vidi, kako je policajac vozilom udario jednog od članova.

U pitanju je Momir Nikčević, koji je rekao da za sada neće podneti krivičnu prijavu jer ne želi da ulazi u borbu sa državom.

"Udruženje je kao i do sada stalo i uz ovog člana i mi smo mu pružili pravnu pomoć, ali razumemo i njegovu molbu da se ne podnese krivična prijava. Očigledno se Momir boji za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Međutim, CarGo je tu da podrži svakog člana i zato nećemo odustati od otkrivanja ko je udario Momira i nećemo stati dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao. Zato danas i objavljujemo ovaj snimak, a nadležni organi neka rade svoj posao”, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja.

Vučić je rekao da je "cilj taksi kartela, koji zapravo rukovodi svim tim akcijama, upravo da se zaplaše članovi CarGo jer im je batina jedino preostalo sredstvo odbrane svog kartelskog položaja."

"Nažalost, članovi Udruženja 'CarGo' su zaplašeni, prestavljeni. Oni se boje da sednu za volan i pošteno rade svoj posao jer nikada ne znaju da li je neko od tih klijenata 'prikriveni islednik', kao da su najgori mafijaši, a ne ljudi koji pošteno rade i plaćaju porez”, istakao je Vučić.

On je izrazio nadu da će se uskoro obustaviti akcije nezakonitog i bahatog oduzimanja vozila članova Udruženja "CarGo" i podsetio da saobraćajna inspekcija radi po tumačenju koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja, a koje je suprotno mišljenjima Ministarstva turizma, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, kao i Komisije za zaštitu konkurencije.

Nakon objavljivanja snimka reagovao je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić. Naveo je da bi "ostavio na slobodnu procenu svakom građaninu na osnovu uvida u ovaj snimak šta se zaista dešavalo u četvrtak u Batajnici", prenosi RTS.

"Ujedno obaveštavam javnost da s obzirom na to da policija nema niti jedan razlog da krije bilo šta u vezi sa svojim postupanjem – objavljeni snimak, izveštaj o intervenciji policijskih službenika Interventne jedinice 92, kao i izveštaj o postupku ometanja rada i blokade vozila pripadnika Interventne jedinice u Batajnici dostavićemo nadležnom tužilaštvu kako bi se ispitala odgovornost svih učesnika događaja", rekao je Stanić.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti