mondo.rs

Stigla druga garnitura dresa: To je PRAVA Barsa (FOTO)

Autor:

Katalonski gigant izbacio gostujuću garnituru dresa u retro stilu u čast proslave 40 godina čuvene La Masije

Stigla druga garnitura dresa: To je PRAVA Barsa (FOTO) Foto: Guliver/Getty images/Maja Hitij

Dres Barselone na kvadratiće za novu sezonu 2019/2020. pokrenuo je žestoku polemiku, jer je revolucionaran, prvi tog tipa u 120 godina dugoj istoriji kluba.

Mnogi su ocenili da to nije Barsin dizajn, da liči na dresove reprezentacije Hrvatske, a u klubu iz Katalonije poslušali su javnost i rešili da druga garnitura bude tradicionalnija.

Barselona je objavila kako će izgledati komplet za gostovanja, koji će se zvanično u javnosti pojaviti sutra.

Reč je o žutom dresu sa "v" izrazom oko vrata, koji ima dijagonalno prepoznatljivu bordo i plavu traku.

Velikan sa Nou Kampa saopštio je da je novi dres izrađen u čast Barsine škole "La Masija" koja predstavlja prošlost, sadašnjost i budućnost kluba, a koja slavi 40 godina postojanja. Reč je o akademiji koja je iznedrila neke od najboljih igrača tog kluba.

Nova garnitura je inspirisana retro dresom iz 1979. godine na kojem preovladava žuta boja sa crvenim linijama pri vratu, u čast Katalonije, kao i tradicionalne boje Barse.

"Nije slučajno što je La Masija dala svetu toliko sjajnih fudbalera. To je posebno mesto, sa jedinstvenom filozofijom i veliko mi je zadovoljstvo što je nova garnitura dresova posvećena upravo Barsinoj akademiji. Četiri decenije rada La Mesije je zaista jubilej vredan slavlja", izjavio je igrač Barselone Serhio Roberto.

Povezano

Sve vesti