mondo.rs

Tači Trampu: Mi smo NAJ PROAMERIČKA država na svetu!

Autor:

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je američkom predsedniku Donaldu Trampu da je "Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svetu", u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

14
A- A A+
donald tramp Foto: Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u "najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje i društva posle tragedija i ratnih razaranja", prenosi RTS.

U pismu koje mediji na albanskom danas objavljuju Tači navodi da "ovaj praznik slavimo 4. jula na Kosovu inauguracijom nove ambasade Sjedinjenih Američkih Država, što potvrđuje jačanje i produbljivanje našeg prijateljstva i našeg strateškog partnerstva".

"Pozivajući se na pismo koje ste mi poslali u decembru prošle godine, dozvolite mi da potvrdim da smo posvećeni postizanju trajnog mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji će doneti trajni mir i stabilnost između naših zemalja i celog regiona", navodi Tači.

Tramp pisao Tačiju: Da dođete Vi i Vučić... (FOTO)

"U kritičnoj fazi ovog procesa, dozvolite mi da naglasim da vaše vođstvo i vizija ostaju ključni za ovaj cilj", podvukao je Tači, sa pozdravom "Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države".

Povezano

Sve vesti