Tanjug,mondo.rs

Prijem u Vladi Srbije: Poštovane, KRALJICE.... (VIDEO)

Autor:

Košarkašice Srbije, osvajačice bronzane medalje na upravo završenom Evropskom prvenstvu, blistale na prijemu u vladi. Ana Brnabić i Predrag Danilović: "Učinili ste nas PONOSNIM". Dres za Anu Brnabić. Mihajlović: "Kad se žene udruže...".

Prijem u Vladi Srbije: Poštovane, KRALJICE.... (VIDEO) Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Umorne i presrećne što su nacij obradovale novom medaljom sa evropskih prvenstava, košarkašice Srbije došle su danas na prijem u Vladi Srbije, gde su im domaćini bili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar sporta Vanja Udovičić.

Premijerki su poklonile dres sa potpisima svih reprezentativki.

POGLEDAJTE

Izvor: Tanjug

"Još jednom čestitam na svemu što ste uradile. Ovo nije bilo lako, zna se koliko truda i rada stoji iza jedne medalje. Ogromno hvala! Hvala vam na radosti koju ste doneli celoj naciji. Hvala što smo se osetili ponosnim što imamo ovakav tim. Retko kad se osećamo ponosnim kao što nas naši sportisti učine", rekla je premijerka.

Izvor: Tanjug

Ona je dodala da svi možemo da učimo od sjajnih košarkašica.

"Vi ste primer kako se veruje u sebe, u članove tima, kako se "gine" i nastavlja hrabro kad se poklekne. Hvala vam na svemu što nas učite. Vlada Srbije će biti tu za sve, za infrastrukturu, za nagrade, jer ste sve to zaslužili", istakla je Brnabić.

"KAD SE ŽENE UDRUŽE..."

Zorana MIhajlović, koja je bila potpredsednica Organizacionog odbora, istakla je da žene prvo naprave dogovor, pa ga onda realizuju.

"Tako smo se Marina (selektorka Maljklović, prim. aut) i ja dogovorile sa Organizacionim odbrom KSS da Marina spremi devojke za medalje, a mi da učinimo sve što možemo da takmičenje bude u skladu sa svim standardima, da pokažemo kakva je Srbija. Čini mi se da smo uspeli i jedni i drugi. To jeste pobednički tim, svi zajedno i košarkašice, KSS i Vlada Srbije", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, košarkašice treba da budu uzor svim devojčicama.

"Iza njih stoji ograman rad, vera u sebe, strast da pobede i vera u tim. Kada je naša kapitenka (Jelena Bruks) igrala, njen suprug je bio u svlačionici, hranio bebu i zajedno su čekali da se majka popne na pobedničko postolje. To je pobeda zajedništva, porodice i ljubavi, svega za šta se ja zalažem. To je zaista rodna ravnopravnost. Svaka vam čast i hvala na svemu što se uradili. Kad god budemo mogli, da podržimo i pomognemo, tu smo", istakla je ona.

FOTOGRAFIJE

Vanja Udovičić je govor počeo rečima: "Poštovane, KRALJICE...".

"Stručnom štabu, čelnim ljudima, Savezu i ovim devojkama možemo svi samo da duboko naklonimo. Za dva meseca su pokazale kako se bori za svoju zemlju i.poslale snažnu poruku svima nama kako se poštuje zemlja i kako se bori za najviši cilj, a to je osvajanje medalje u svoj zemlji", rekao je Udovičić.

Predsednik KSS Predrag Danilović zahvalio se Nišu, Zrenjaninu, Beogradu, volenterima i ljudima iz saveza, koji su uradili velki posao.

"Kao predsednik KSS ponosan sam na ove mlade i prelepe dame. Dubok naklon i veliko poštovanje. Igrale su povređene, rizikujući svoje karijere, a mi igrači znamo šta to znači. Dok mogu da vam pomognem, bići vam na raspolaganju. Hvala vam još jednom nadam se da će biti još ovakvih prilika", rekao je legendarni as.

Izvor: Tanjug

Selektorka Marina Maljković se zahvalila na prijemu.

"Srećni smo uvek kada smo ovde sa vama. Ponosna sam da treniram u zemlji koja ulaže u sport, u ženski sport, koja razume kada medalju osvoji Bogdan ili Olga, da je to ista medalja, da je ona važna jer je to medalja za našu zemlju. Mi smo ovde igrali za naš narod i za Srbe u inostranstvu. Uspeli smo da pokažemo našem narodu da je čovek u stanju da pređe granice svog maksimuma Mi smo zaista zadovoljne", rekla je Marina Maljković.

Izvor: Tanjug

Članica idealne petorke šampionata Sonja Petrović iskoristila je priliku da se u ime svih igračica zahvali što im je omugućeno da igraju Evropsko prvenstvo kod kuće i što im je ispunjen san da pred domaćom publikom osvoje medalju.

"Hvala državi, savezu... Imali smo fenomalne uslove. Nije nam bilo lako na pripremama, ali nam je bilo lepo. Hvala štrčnom štabu i igračicama jer bez naše međusobne podrške, ništa ovo danas ne bi bilo ovako", poručila je Petrović.

Izvor: Tanjug

Kapiten Jelena Bruks rekla je da joj je čast i zadovoljstvo što kao kapiten predstavlja ovu reprezentaciju.

"Zahvaljujem se gradu Zrenjaninu, Nišu i Beogradu na izvanrednoj organizaciji prvenstva. Hvala stručnom.štabu, devojkama koje su me istrpele kao kapitena, treneru, predsedniku KŠ, predsednici, potpredsednici i ministru sporta. Bez vaše podrške ne bismo mogli da dođemo do odličja. Ova bronza sija jače nego zlato", istakla je Bruks, koja je u ime igračica domaćinima poklonila dres reprezentacije.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti