mondo.rs,Tanjug

KOSOVO:Prodavnice bolje snabdevene,neizvesno dokle

Autor:

Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je danas da su prodavnice na severu Kosova i Metohije u poslednja tri-četiri dana bolje snabdevene prehrambenim proizvodima iz centralne Srbije, ali da je situacija neizvesna.

1
A- A A+
mitrovica, kosovo, kosovska mitrovica Foto: MONDO

  "Sadašnja situacija je prilično neizvesna i daleko od normalne, jer Priština je pojačala prisustvo svojih organa na severu KiM, zbog čega su kontrole česte i vrlo rigorozne.” rekao je Todić za Tanjug.

Todić nije siguran koliko dugo će dobavljači uspevati da se "dovijaju" kako bi građanima obezbedili osnovne životne namirnice.

Prema njegovim rečima slična situacija je i u opštini Zubin Potok budući da je reč o dve opštine koje se svojim velikim delom oslanjaju na centralnu Srbiju i da preko njih vode svi putevi i pravci snabdevanja prema Kosovskoj Mitrovici.

Todić smatra da jedini način da se prilike na terenu koliko-toliko normalizuju jeste da se povuku takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, jer odlukama Prištine, stvara se, kako je rekao, "zla krv" i produbljuje jaz i nepoverenje između Srba i Albanaca.

"Srbi su ovde spremni da odlučno stanu u odbranu svojih interesa, što su i prošle nedelje dokazali dvodnevnim protestom kada su solidarno bile zatvorene sve srpske prodavnice na severu", istakao je Todić.

Povezano

Sve vesti