mondo.rs

Napravite sami: Domaće maske za stopala

Autor:

Za ove maske iz kućne radinosti ne treba vam "kopito jednoroga", sve verovatno imate kod kuće, pa poklonite sebi pola sata opuštanja i bićete zadovoljni rezultatima.

Napravite sami: Domaće maske za stopala Foto: Guliver/Getty images, CherriesJD

Pedikir u proverenom, dobrom kozmetičkom salonu je super, naravno. Čitate novine, pijete kafu, uživate u masaži stopala... neko uradi sve umesto vas. Naravno, to lepo iskustvo će vas i koštati, a ako želite da uštedite, možete probati ove dve maske za negu stopala koje možete napraviti kod kuće.

Ne treba vam "kopito jednoroga", sve verovatno imate kod kuće, pa poklonite sebi pola sata opuštanja i bićete zadovoljni rezultatima:

Maska od krastavca

Dva krastavca operite (nemojte da ih ljuštite) i isecite, tako da možete da ih stavite u blender. Dodajte dve kašike soka od limuna i dve kašike maslinovog ulja, pa sve zajedno izblendirajte. Dobijenu smesu podelite u dve kese, "obujte ih" i izmasirajte stopala preko kesa.

Posle petnaestak minuta, isperite mlakom vodom. Koža će biti sveža i hidrirana.

Maska od ovsenih pahuljica

Pomešajte 50 grama ovsenih pahuljica, 50 grama šećera i malo meda, kašiku soka od limuna i šoljicu maslinovog ulja. Smesu podelite u dve kese, "obujte ih" i izmasirajte stopala preko kese. Ovsene pahuljice i šećer će "odraditi" nežan piling, i ukloniti mrtve ćelije kože, a maslinovo ulje i med će nahraniti kožu.

Posle petnaestak minuta, isperite mlakom vodom.

Povezano

Sve vesti