mondo.rs

Nemci se najeli za 600 €, pa ucenili restoran - ocenom!

Autor:

Grupa nemačkih turista smislila je način da jede gotovo "za džabe". U restoranu su napravili ceh od 600 evra, a kada je trebalo da se plati nudili su pola ili - lošu ocenu na TripAdvisor sajtu.

31
A- A A+

hrana, menza, jelo, kuhinja, kafana, restoran Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Grupa nemačkih turista u jednom splitskom restoranu je naručila večeru za jedanaest osoba, a kad im je na kraju konobar doneo račun, rekli su da će platiti samo pola iznosa.

U suprotnom, zapretili su da će restoran dobiti 11 negativnih ocena na Trip advajzoru (TripAdvisor, sajt sa preporukama za turiste i ličnim ocenama).

Venecija opet "dere": Dve kafe i dve vode 43 evra!

Račun za meso, ribu, vino i druga pića iznosio je 4.528 kuna (oko 612 evra). Bili su to mlađi gosti, većinom 30-godišnjaci, koji se za vreme večere nisu žalili ni na hranu, ni na uslugu.

Radilo se, dakle, o pokušaju ucene jer mnogi turisti prilikom izbora ugostiteljskog objekta pridaju pažnju ocenama na sajtovima za tursite, pa bi 11 negativnih ocena moglo da poprilično utiče na imidž a time i  promet ovog restorana, prenosi Index.hr.

Vlasnik se odlučio na jedini normalan potez, koji se pokazao kao totalni fijasko - da stvar prijavi policiji.

Kako je vlasnik restorana ispričao za medije, ovakvo ponašanje smatrali su pokušajem pljačke. Pošto nisu želeli da se sami obračunaju s ucenjivačima, pozvali su policiju da to reši.

"To je bila greška. Policija je uzela podatke samo jednog gosta pa ih pustila da odu, a nama su rekli da možemo da pokrenemo privatnu tužbu", kaže vlasnik restorana.

Grad momačkih večeri i prevara

Pored nahranjenih Nemaca, ovakvim epilogom zadovoljna je i država, jer PDV na izdati račun mora da se plati u punom iznosu, bez obzira koliko je, ili  ovom slučaju nije, naplaćeno.

Ugostitelj se obratio advokatima, ali će se vrlo teško dokazati da su gosti konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije ni napravila zapisnik, piše Dalmatinski portal.

Povezano

Sve vesti