mondo.rs

Tragedija kod Pančeva: Šok posle smrti dečaka

Autor:

Sedmogodišnji dečak stradao je 7. jula na putu za Crepaju kod Pančeva, dok je uplašen zbog nevremena tražio zaštitu od groma kog se, kako kažu komšije, veoma plašio.

8
A- A A+
grom, munja, kiša oluja, nevreme, Foto: Mondo/Stefan StojanovićDok je tražio sklonište, grom ga je udario i dečak je nekoliko minuta kasnije podlegao stravičnim povredama koje je zadobio, piše "Kurir". Kako pričaju komšije, nastradali dečak, iako je imao samo sedam godina uvek je bio veseo i spreman svima da pomogne. Vest o njegovoj tragičnoj pogibiji šokirala je sve.

"On je svima hteo da pomogne, bio je baš veselo dete. Često je trčkarao i igrao se oko kuće. Meni kao radniku stalno je donosio vodu kada ga zamolim", priča jedan od komšija, potresen ovom tragedijom.Dečakovi roditelji rade u ciglani koja se nalazi nadomak njihove kuće i pored tragično nastradalog dečaka imaju još dve ćerke i jednog sina.

"Ovo je velika tragedija, dečak je bio dobra duša, kao i celokupna njegova porodica. Uvek su hteli da pomognu, a inače oni ovde dolaze sezonski kako bi radili", dodaje komšija.

NEVREME:Po Srpskoj lete krovovi, Novi Sad u mraku VIDEO


Kako komšije tvrde, oni svakoga leta dolaze iz Prokuplja kako bi radili u ciglani i tako prehranili svoju porodicu.

"Njegova majka je uvek vodila računa o deci, često ih je vodila na sladoled sve zajedno, baš su bili prava, srećna porodica", dodaje jedna od komšinica.

Sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine, i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevreme, pričaju komšije.

Te kobne večeri, kako tvrde komšije, on se sakrio u obližnju portirnicu ciglane, koja se nalazi odmah pored njihove kuće, i tu je tragično nastradao.

Grom ga je udario u nogu i tako ga povredio, otkinuvši mu kompletnu nogu. On je prvo davao znake života ali je, nažalost, ubrzo preminuo.

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, i u kompletnom komšiluku na kratko nestalo je struje.

"Mi smo bili u kući i čuli smo da je nešto jako lupilo, ali nismo mogli da slutimo da se to baš desilo nekoliko kuća od naše. Nakon toga nestala je struja, verovatno jer su iskočile sklopke. Ubrzo smo čuli da je dečak preminuo", dodaje komšinica.

Telo sedmogodišnjeg dečaka poslato je na obdukciju u Institut u Kovin. Nakon toga, znaće se sa sigurnošću da li je zaista dečak preminuo od posledica udara groma, ili je pak, smrt nastupila zbog nekog drugog razloga. Nakon toga, biće određen termin sahrane.

Pančevo: Dečak stradao od udara GROMA?

Povezano

Sve vesti