mondo.rs,Tanjug,Fonet

Stefanović i Brnabić: Nismo "u igri" za šefa SNS-a

Autor:

Ana Brnabić i Nebojša Stefanović odbacuju navode medija da su u najužem izboru za funkciju predsednika SNS-a.

81
A- A A+
sns Foto: MONDO/Mario Milojević

Izjava Aleksandra Vučića da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na Izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru, izazvala je spekulacije u medijima. Objavljene su i liste kandidata - prema kojima bi najviše šanse da preuzmu "kormilo" u stranci imali Neboša Stefanović, Ana Brnabić ili Miloš Vučević.

Brnabić je odbacila danas navode medija da je "u igri" za lidera Srpske napredne stranke i rekla da su to samo spekulacije.

"Ma, to su samo spekulacije", rekla je Brnabić za Tanjug.

Izvor: TanjugOna je ukazala da u ovom trenutku nije član SNS, tako da nema pravo čak ni da odgovara na to pitanje ili da komentariše takve spekulacije.

Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović kaže da ne vidi boljeg predsednika stranke od Aleksandra Vučića, kao i da nije, niti će biti kandadidat za mesto predsednika SNS.

"Do decembra ćemo videti šta će biti, ali verujem da ne postoji bolji za to mesto od Aleksandra Vučića. To nije dobro samo za SNS, već i za Srbiju", rekao je Stefanović za televiziju Prva upitan o najavi da će se Vučić povući sa mesta predsednika SNS.

Na pitanje da li je spreman da preuzme funkciju predsednika SNS ako se to od njega traži, Stefanović je kazao: "Ništa ne može da se traži od mene".

Ko će zameniti Vučića? Troje kandidata "u igri"

Stefanović je ponovo komentarisao i krivičnu prijavu Saveza za Srbiju zbog falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju, da može da bude najnepismeniji i najgluplji, ali da nikome ništa nije ukrao, za razliku od, kako kaže, Dragana Đilasa.

"Vidim da će uskoro osporiti i akreditaciju moje osnovne škole", rekao je Stefanović.

On je rekao i da je Đilas koji je, kako kaže, postao multimilioner za vreme svoje dok je bio na vlasti lagao da je novac iz Češke bio njegov startni kapital.

Savez za Srbiju podneo je juče krivičnu prijavu protiv Stefanovića zbog "falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju i odgovornih sa Megatrend fakulteta"

Povezano

Sve vesti