MONDO/Agencije

Vesić obećava: Od 1. novembra klima u svim autobusima

Danas 434 autobusa GSP-a od ukupno 680 ima klimu i to će morati vidno da istaknu nalepnicama, a iz Uprave grada Beograda najavljuju da će od novembra klima biti u gradskim svim autobusima.

15
A- A A+
gsp, autobus, vrućina, leto, lepo vreme, vrućine, temperatura Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Do tada će, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na tri autobusa sa klimom voziti jedan bez nje.

A tramvaji?

Zamenik gradonačelnika nije pominjao trolejbuse i tramvaje, čiji broj čini trećinu vozila gradskog državnog prevoznika. Prema zvaničnoj statistici firme, GSP Beograd je 2018. godine imao na stanju 828 autobusa, 124 trolejbusa i 247 tramvaja.

"Do kraja septembra stiže 174 novih autobusa. Od 1. novembra ni jedan autobus GSP-a neće biti bez klime", rekao je Vesić za Prva TV.

"ŠTEDE klimu zbog goriva! To je skandal, KAŽNJAVAMO!"

Govoreći o uređenju grada, Vesić je kazao da ne razume zašto se diže velika fama oko toga jer je to normalno i grad mora da se sredi.

"Postoje neki tehnološki procesi. Nekada morate da sačekate da 'sazri' beton. Mi za razliku od prethodnika ne šminkamo ulice, ne skinemo samo dva tri santimetra asfalta i stavimo novi. Mi radimo kompletne rekonstrukcije, menjamo kanalizaciju, vodovod, telekomunikacione instalacije, radimo podloge. Naše rekonstrukcije su temeljite i posle njih nema potrebe da se radi bar 20 godina. mogli smo i mi kao Đilas samo da skinemo tri santimetra asfalta", rekao je Vesić.

Planuo autobus, policajac spasio Beograđane

Zamenik gradonačelnika najavio je da će za 10-ak u pešačkoj zoni u centru grada saobraćati četiri mala električna autobusa koja će biti besplatna za građane.

"Ja samo sprovodim planove koje su napravili neki ljudi 80-ih godina prošlog veka koji su pametno planirali", rekao je Vesić.

EVO zašto ne rade klime u busevima

On je najavio da će uskoro biti regulisano korišćenje javnih bicikala.

"Biće raspisan za nekoliko nedelja prvi tender za javne bicikle u beogradu. Biće ih 900 i imaćemo 150 stanica. I po tome ćemo ličiti na uređene evropske prestonice", rekao je Vesić i dodao da će i korišćenje elektičnih trotineta uskoro biti regulisano zakonski.

Povezano

Sve vesti