MONDO/Tanjug

Neuspela prodaja "Industrije motora Rakovica"

Autor:

IMR je pre prodaje procenjen na 2,9 milijardi dinara.

0
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO/Predrag Vujić ilustracija

Dan nakon što je objavljeno da će DMB "21. maj" iz Rakovice biti ponuđen na aukciji po početnoj ceni "dva prosečna trosobna stana", stigla je i vest da je neuspela prodaja još jedne rakovačke automobilske fabrike.

Prodaja "Industrije motora Rakovica" kao pravnog lica koja je održana 31. maja danas je oglašena neuspešnom, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

"Stečajni upravnik je navedenu prodaju proglasio neuspelom, s obzirom da se odbor poverilaca nije izjasnio o dostavljenoj ponudi u ostavljenom roku", saopštio je ALSU.

Lili drogerije ponudile su krajem maja za IMR 354 miliona dinara, što je bilo ispod 50 odsto procenjene vrednosti stečajnog dužnika, pa je o ponudi trebalo da odluči odbor poverilaca IMR-a.

IMR je kao pravno lice pre prodaje procenjen na 2,9 milijardi dinara, a njegova beogradska imovina su brojne hale, objekti mašinogradnje i magacini koji se prostiru na 75.000 kvadratnih metara. Poseduje i samački hotel, upravnu zgradu, infrastrukturne objekte i vlasništvo nad institutom IMR.

Ima i proizvodni kompleks u zlatiborskim mestima Ljubiš i Šljivovica.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti