mondo.rs

"Boaćija prodaju kao DETERDŽENT, a priča se o nama"

Autor:

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić o dugu, Terziću, Zvezdinm enormnim troškovima na plate igrača... "Mi nemamo DUHOVE koji lebde nad stadionom", kaže on.

107
A- A A+
Vladimir Vuletić Foto: MN Press

"Stanje u Partizanu nije katastrofalno, kako to tvrde neke 'legende kluba', niti prevazilazi 40 miliona evra. Dug Partizana je barem upola niži (manji od 20 miliona evra). To je nešto iza čega stojim odgovorno", izjavio je danas Vuletić novinarima tokom priprema Partizana u Sloveniji.

On je rekao i da je budžet Partizana oko 15 miliona evra, a da više od 10 miliona evra na godišnjem nivou odlazi na plate fudbalera i radne zajednicena održavanje stadiona mesečno ode milion dinara.

U dugom obraćanju javnosti, a celu konferenciju za novinare možete da pogledate OVDE, Vuletić se dotakao i Crvene zvezde, pre svega generalnog direktora Zvezdana Terzića, a izneo je taksativno koliko je koji igrač koji je došao u Crvenu zvezdu plaćen.

Naveo je da je samo za trojicu igrača Zvezda potrošila 4,5 miliona evra na njihove plate, a za  Ričmonda Boaćija je rekao da je prodavan "kao deterdžent".

"Kada govorimo o dugovima, taj dug od 20 miliona evra je jedinstveni dug. Nemamo kategorije koje ne poznaje ekonomija, koje ne poznaju finansije. Nemamo nikakve duhove koji lebde nad stadionom i kasperske kategorije unutar dugova. Kad govorimo o ovim kategorijama i situacijama, često se prenebregavaju neke značajne stvari. Partizanu se spočitava dovođenje i promašaj jednog igrača koji je koštao gotovo 1,8 milion evra. Spočitava se kako igrači odlaze bez obeštećenja, kako se na njima gubi. Da napomenemo par informacija:naš rivalski klub je samo u protekloj sezoni angažovao Kafua za platu od 800.000 evra, Čaušić je plaćen 1.000.000 evra, a nakon godinu dana je prodat Arsenalu iz Tule za 500.000 evra. Novinski naslovi kažu da je Zvezda otpisala 500.000 evra duga. To je spinovanje. Zvezda je, ustvari, izgubila MILION evra, 500 za obeštećenje, 500 za platu. Boaći koji je kao deterdžent prodavan, pa vraćen, pa prodavan. On je za 2,5 miliona evra otišao, a o tom transferu vlada nekakva 'omerta' - zakon ćutanja. Ne sme se reći da je jedan igrač plaćen 2, milion evra. Njegov učinak u drugom mandatu je mizeran. Za tri igrača, Zvezda je potrošila 4,5 miliona evra. Dakle, u tom pogledu imamo situaciju da nam generalni direktor Zvezde objašnjava o tome kako postoje knjigovodstveni dugovi, koji se nikad neće platiti. Ja postavljam njemu pitanje da nam se samo napomene koje su to kategorije koje se nikad neće morati platiti? Ja postavljam ovo pitanje kao zabrinuti građanin i pitam se kako izgleda kada neko kaže da mu je dug 14 miliona evra, a on je gotovo 50 miliona evra. Šta se tu dešava? Kako se te kategorije razvrstavaju?", rekao je Vuletić.

Poručio je da Partizan neće da ćuti i gleda dešavanja u Linglong ligi nezainteresovan, niti će da glumi žabu koju će da živu da skuvaju.

"Imam utisak da je to plan za Partizan, ali taj plan neće proći. Partizan mora da bude konkurentan a molim sve druge da fudbalski klub ne tretiraju kao maćeha, a da našu bratsku sekciju tretiraju kao rođenu majku, iako je osvojio manje. Mi nikada nismo rekli da nam je dug upola manji od onog koji je APR objavio za KK. Još vodimo pravnih sporova, koji još nisu okončani, pa mi ponekad biva neprijatno, jer se pojavljuju komentari oko kostura iz ormara. Problem je u tome što je te zaostavštine toliko puno i toliko dugo traje. Njihova zaostavština se i dalje pojavljuje kao hipoteka nad svim što pokušavamo da učinimo", rekao je Vuletić.

Vuletić se osvrnuo i na košarkašku sekciju Sportskog društva Partizan i njenog predsednika Ostoju Mijailovića, koga je više puta nazvao "limarskim predsednikom", aludirajući na njegov raniji posao.

"JSD mora da bude, koliko je moguće, jedinstveno. Mi drugo sportsko društvo nemamo i bratski su klubovi i FK i KK, kao i vaterpolo, kuglaška, biciklistička. Posle SD Barselona, najtrofejniji smo u svetu. Razgrađivati ovo SD, govoriti o šalama iz onoga kluba, kako to neki govore, a ja moram da kažem da je reč o bratskoj sportskoj sekciji. Nije jedan limarski predsednik KK, kao što nije jedan profesor FK, jer su oba veći od aktuelnih funkcionera. Prema svim sekcijama treba biti kritičan ili pohvalan".

Najavio je i tužbu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog  priznavanja titule Crvenoj zvezdi iz 1946. godine. 

Povezano

Sve vesti