mondo.rs

Anćeloti hoće Makedonca, ne pita za CENU!

Autor:

Momak rođen pre manje od 20 godina u Skoplju želja je Karla Anćelotija još od zime, a izgleda da će ga konačno dobiti ovog leta.

Anćeloti hoće Makedonca, ne pita za CENU! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Izgleda da je Karlo Anćeloti uspeo!

Trener italijanskog Napolija od zime traži od svog rukovodstva da dovede talentovanog Elifa Elmasa (19) iz Fenerbahčea, a sudeći prema informacija medija sa Apenina - izgleda da je i uspeo u toj nameri.

Klub navodno nije bio toliko ubeđen da Elmas vredi toliko "cimanja", međutim Anćeloti je insistirao i insistirao, da bi na kraju dogovoreno obeštećenje bilo 18 miliona evra!

Taj transfer bi mogao da poraste još više ukoliko Elmas bude ispunio određene "bonus uslove", ali već sada se može pričati o njemu kao najskupljem fudbaleru iz Makedonije ikada - iako bismo ostavili prostora zbog transfera Darka Pančeva u Inter, pošto su u pitanju bile italijanske lire (14 miliona) koje su vredele drugačije u "ono" vreme.

Elmas je vezni fudbaler koji je karijeru počeo u Rabotničkom za koji je debitovao još 2015. godine, a nakon dve sezone primetio ga je Fenerbahče i odveo.

Zbog turskog porekla, selektor Fatih Terim mu je nudio da zaigra za njihovu "A" selekciju, ali je ostao veran Makedoncima za koje već ima 12 nastupa i dva gola, nakon što je prošao sve mlađe selekcije, a i dalje ima pravo da nastupa za U21 tim.

Mediji u Italiji već ga porede sa novim saigračem Fabijanom Ruizom, a izgleda da mu je Karlo Anćeloti namenio bitnu ulogu naredne sezone.Povezano

Sve vesti