Tanjug

Haradinaj ZABRANIO Vulinu da poseti Srbe koji se leče

Autor:

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice. Vulin kaže: Haradinaj je lažov. Seljimi: Zabrana postoji od 2016.

25
A- A A+
kešelj, srbi za srbe, Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Kako navode, delegacija Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dobila dozvolu da poseti KBC Kosovska Mitrovica i pored toga što je prošle nedelje Ramuš Haradinaj predsednici Vlade Srbije rekao da je lažna vest da je Priština svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posete tzv. Kosova.

Seljimi: Zabrana postoji - od 2016.

Svim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova Srbije po službenoj dužnosti je zabranjen ulazak na Kosovo još od 2016. godine, izjavio je Petrit Seljimi, bivši ministar spoljnih poslova Kosova koji je lično potpisao zabranu, preneo je KosSev. "Svim srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti zabranjen je ulazak na Kosovo. Znam to jer sam potpisao zabranu“, napisao je Seljimi na svom Twitter profilu.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da "nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev".

Vulin je izjavio je da je zabrana ulaska na KiM još jedan dokaz da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj "lažov" i da je još jednom pokazano kršenje svih sporazuma.

"Ramuš Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi koji ne žele Srbe na prostoru Kosova i Metohije. Oni hoće teritoriju, oni hoće zemlju", rekao je Vulin novinarima u Nišu.

On je podsetio da je nedavno Haradinaj premijerki Ani Brnabić rekao da nije tačno da je zvaničnicima Srbije zabranjeno da dolaze na prostor KiM, te dodao da je još jedna laž "raskrinkana".

Ministarstvo inostranih poslova Kosova (MIP) zabranilo je Vulinu ulazak na Kosovo jer je njegov ;cilj provokacija protiv Kosova, rečeno je za prištinske medije u MIP-u Kosova.

Šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Zuberaj rekao je za Radio Slobodna Evropa da Vulin "nema šta da traži na Kosovu sve dok Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu".

"Ovaj zahtev  je provokacija i zbog toga što je Vlada Srbije upoznata sa time da je ministru odbrane zabranjena bilo kakva poseta Kosovu", dodao je on.

Zabrana ulaska na KiM: Ko LAŽE - Haradinaj ili Zuberaj?

Iz srpskog ministarstva navode da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija poslednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se leče i Srbi i Albanci sa KiM.

Zabranjen ulazak SVIM srpskim zvaničnicima na Kosovo!

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA - načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

Povezano

Sve vesti