Tanjug

Opet previranja kod demokrata: SMENJUJU Lutovca?!

Autor:

U Demokratskoj stranci sve je više nezadovoljnih politkom koju vode predsednik Zoran Lutovac i njegovi najbliži saradnici, zbog čega će najverovatnije već u septembru pokrenuti pitanje njegove smene sa čela partije, pišu "Novosti".

65
A- A A+
lutovac ds Foto: Tanjug/Dimitrije Goll


List navodi da bi u istom "paketu" trebalo da ide i predlog da na čelo ujedinjenog DS dođe Marko Đurišić, nekadašnji funkcioner demokrata, a sada potpredsednik SDS i poslanik u Skupštini Srbije.

Kako saznaju "Novosti", ideja je da se "sklone ljudi" koji su se od ulaska stranke u Savez za Srbiju u potpunosti priklonili nekim od lidera ovog opozicionog bloka, pre svega Draganu Đilasu, šefu Stranke slobode i pravde, a da ključne pozicije preuzmu oni koji iza sebe nemaju afere i odlično poznaju bazu i način funkcionisanja stranke.

Struja koja zagovara postavljanje Đurišića na čelo ujedinjene DS smatra da bi time smanjili uticaj Đilasa na stranku čiji je bio predsednik, piše list.

"Demokratska stranka je u fazi revitalizacije"


Đilasu se, između ostalog, zamera i da pokušava da kadrira po DS, kontroliše poslanički klub demokrata, pa čak i da rukovodi pokretanjem disciplinskih postupaka protiv pojedinih funkcionera koji su mu se "zamerili".

Takođe, navodi list, "kandidovanje" Đurišića je i neka vrsta odgovora na lobiranje Đilasa i Dušana Petrovića, potpredsednika Zajedno za Srbiju, da ujedinjene dmokrate "preuzme" gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Ugovor o ponovnom okupljanju pod isti stranački barjak već su potpisali DS, SDS i ZzS, a sagovornici "Novosti" kažu da bi u slučaju da prođe ideja o Đurišiću kao budućem predsedniku, njima mogao da se priključi i Zoran Živković i njegova Nova stranka.

Povezano

Sve vesti